Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Annonssamarbete med Mazda

”En finess som vi aldrig tidigare har haft i någon bil”

Vill du köra elektrifierat och samtidigt kunna dra upp båten när säsongen är slut? Då kan Mazda CX-60 – med en dragvikt på hela 2500 kilo – bli familjens nya bästa vän.
”Den har några finesser som vi aldrig har haft i en bil tidigare”, säger Johan Lagerström, produktchef på Mazda Motor Sverige.

Med Mazdas nya SUV CX-60 har den japanska biltillverkaren tagit 100 år av utveckling och skapande ett steg längre.

Bilen är en laddhybrid vars exklusiva interiör präglas av koncepten Ma och Kaichô, där traditionellt japanskt hantverk lever i harmoni med toppmodern teknik. Bland lönnträ, nappaläder och japanska textilier ryms funktioner som ansiktsigenkänning, head-up display, knivskarpa skärmar för instrument och infotainment samt trådlös laddning av mobiltelefoner.

”För de med krävande fritidsaktiviteter”

Och under huven sitter det som kommer göra bilen till en ny favorit bland båt- och hästägare. Motorn på 327 hästkrafter gör nämligen CX-60 till Mazdas kraftigaste personbil någonsin och möjliggör en dragvikt på hela 2500 kilo, något som står ut i klassen.

GÖR DINA EGNA TILLVAL: Bygg din Mazda CX-60 här!

”Generellt så varierar laddhybrid väldigt mycket i dragstyrka och brukar klara av runt 1500 kilo. Konkurrenterna i premiumklassen där vi tror att CX-60 kommer att ta andelar av marknaden kan dra runt 2,1 till 2,2 ton, så den här SUV:en är en bra kandidat för de som har krävande fritidsaktiviteter”, säger Johan Lagerström.

”Kommer bli en ny favorit i den målgruppen”

När man kör CX-60 i vardagen går det att välja mellan normalläge, sportläge och elläge – där bilen går 63 kilometer på ren eldrift enligt WLTP. Då det är dags att koppla på släpet ställer man om till läget “towing” vilket optimerar fyrhjulsdriften och växellådan så att bilen ska orka dra så mycket som möjligt.

”Det här är en finess som vi aldrig tidigare har haft i någon bil”, säger Johan Lagerström.CX-60 har redan blivit varmt välkomnad av Mazdas kunder.

”Många som vi har pratat med är väldigt imponerade av kvalitetskänslan och hur fin den är både in- och utvändigt. Idag vill många både köra elektriskt och kunna dra tungt, då har de tidigare inte haft så många alternativ att välja mellan. I den målgruppen kommer Mazda CX-60 definitivt att bli en ny favorit”, avslutar Johan Lagerström.

CX-60 levereras i tre olika utföranden: Exclusive-Line, Homura och Takumi.

Läs mer om dem och se priserna här!

Läs mer