Sök

Stronger bryter med Margaux Dietz efter kritiserad video: "Våra värderingar av högsta vikt"

Strongere-handelinfluencers

Stronger väljer att avbryta samarbetet med influencern efter kritiserad video. Foto: Faksimil/Press

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Stronger avslutar samarbetet med Margaux Dietz efter influencerns kritiserade video tidigare under helgen.

“Som vi redan nämnt är våra värderingar av högsta vikt för oss och vi ser därför inte att vi kan fortsätta samarbeta med Margaux”, skriver bolaget i en kommentar på Instagram.

Bakgrunden är att Margaux Dietz häromdagen publicerade en video i vilken en utslagen man ligger i trapphuset utanför hennes lägenhetsdörr. Han är “blodig och blåslagen” säger hon i videon för att sedan ringa sin personliga tränare, och inte polisen. Hon avpublicerade videon efter att många användare kritiserat klippet och gick därefter ut med en ursäkt.

I klippet bar hon kläder från samarbetspartnern och träningsmärket Stronger som såg rött efter videon och kritiken.

”Frågor fortsätter att komma kring framtiden med Stronger och Margaux. Som vi redan nämnt så är våra värderingar av högsta vikt för oss och vi ser därför inte att vi kan fortsätta vårt samarbete med Margaux”, skriver Stronger i en kommentar på Instagram på lördagskvällen, något Resumé var först att uppmärksamma. 

Stronger i ett svar på Instagram. Foto: Faksimil

I en story på bolagets officiella Instagramkonto är budskapet något mildare. Där skriver man att bolaget haft en tät dialog med Margaux Dietz “då detta försvårar vårt samarbete framöver”.

Stronger skriver även att bolaget har “full förståelse för alla frågor och kritik som uppstått det senaste dygnet” och att de tar “helt avstånd” från det berörda klippet. 

E-handelsbolaget omsatte cirka 400 miljoner kronor under 2021. Vinsten backade och tidigare höstas kom beskedet att bolaget ska spara för att öka lönsamheten.

Läs mer