Sök

I dag inleds uppsägningarna på Twitter – via mejl

TwitterSociala medier

Elon Musk, vd och grundare Tesla. Foto: TT

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Osäkert hur många som får sparken.

Twitter kommer under fredagen meddela sina anställda via mejl huruvida de får behålla sina anställningar eller ej, skriver Reuters. Beskeden följer en veckas osäkerhet efter att Elon Musk tog över företaget i en mångmiljardaffär. 

Twitter håller under dagen kontoren stängda, skriver nyhetsbyrån.

Det är oklart hur många som får gå. Twitter kan kapa personalstyrkan till hälften, vilket skulle innebära att 3.700 människor sägs upp, rapporterar till exempel CNBC och hänvisar till personer med insyn.

En sak är i alla fall glasklar. I chefsleden gapar redan stolarna tomma. 

The Guardian skriver om den stora chefsflykten från företaget. Annons- och marknadsföringschefer har nyligen meddelat sina avgångar. Det har också Twitters mångfaldschef, en teknikchef, en produktchef samt den som ansvarar för global försäljning på Twitter. 

Elon Musk har samtidigt påhejare. En av dem är Ark Invests vd Cathie Wood som tror att Twitter kan bli en ny superapp med sin nya ägare. Det uppgav hon under en teknikkonferens, rapporterar CNBC.

Enligt Wood kan Twitter komma att erbjuda digitala betaltjänster, i likhet med kinesiska Wechat Pay.

“Glöm inte att Musk startade i betalindustrin (Paypal). Jag tror att han och Jack Dorsey (medgrundare av Twitter) tillsammans kan göra detta till en superapp”, sa Wood.

Musk har själv hintat om planer att omvandla Twitter till en superapp. Han tweetade förra månaden att förvärvet av mikrobloggen var att påskynda skapandet av “X”, en app för allting.

 

Läs mer