Sök

Annonssamarbete med Mazda

Laddhybriden som lär känna hela din familj personligen (jo, faktiskt)

Tobias Lundgren

Mazda CX-60 identifierar vem som sätter sig i bilen – och justerar inställningarna automatiskt.


En bra bil blir en naturlig och viktig del av vilken familj som helst. Men har du och din nuvarande bil en så nära relation att den känner igen dig varje gång du hoppar in i förarsätet? Inte?

Då kanske det är dags att uppgradera till Mazdas nya flaggskeppsmodell – laddhybriden CX-60.

Den har nämligen utrustats med ansiktsigenkänning som scannar av ditt ansikte när du tar plats och automatiskt ställer in förarstolen, backspeglarna och head-up displayen. Men inte bara det: CX-60 lär känna dig så bra att den även vet vilken temperatur du föredrar i kupén – och vilka ljudinställningar du vill ha i de stora sidohögtalarna.

Mazda CX-60 blir snabbt en god vän till hela familjen, eftersom den kan känna igen upp till sex unika ansikten. Och det är en vän som du gärna tar plats i för en åktur.

GÖR DINA EGNA TILLVAL: Bygg din Mazda CX-60 här!

Interiören har nämligen utformats enligt koncepten Ma och Kaichô. Ma står för lugnet och skönheten i det tomma rummet och Kaichô representerar harmonin mellan olika material och strukturer. CX-60 förkroppsligar koncepten genom traditionellt japanskt hantverk i kombination med toppmodern teknik.

Materialvalen – bland annat lönnträ, nappaläder och japanska textilier – ger CX-60 en unik premiumkänsla.

Familjens nya bästa kompis är inte bara snygg. Laddhybridens 327 hästkrafter starka motor gör CX-60 till Mazdas mest kraftfulla personbil någonsin. På blott 5,8 sekunder når bilen upp till 100 kilometer i timmen, och dragvikten på hela 2500 kilo kommer att göra Mazda CX-60 till en ny favorit hos båt-, husvagns- eller hästägare.

CX-60 levereras i tre olika utföranden: Exclusive-Line, Homura och Takumi.

Läs mer om dem och se priserna här!

Läs mer