Malmö Startups gasar på – söker chef som kan stärka techscenen

Malmö startups
Malmö Startups gasar på – söker chef som kan stärka techscenen

Joel Larsson, medgrundare Malmö Startups. Foto: Malmö Startups

Sofia Honungsmåne

Reporter

För två år sedan grundades organisationen Malmö Startups. Nu tänker grundarna ta arbetet med regionens startup-community till nästa nivå.

I takt med att antalet startups växer i södra Sverige väljer organisationen Malmö Startups att växla upp och söker nu sin första heltidsanställda person - en ‘head of Malmö Startups’. 

Initiativtagare till organisationen är ängelinvesteraren Hampus Jakobsson som grundat TAT och Brisk.io, Sofia Franzén, vd för Drivhuset i Malmö och Joel Larsson, affärsutvecklare på Minc och programansvarig för acceleratorn Fast Track Malmö.

“Vi har drivit den här organisationen i två år och väldigt många har hjälpt till på volontärbasis med sin kunskap och tid. Nu anser vi att det är dags att ta det hela till nästa nivå," säger Joel Larsson. 

Antalet startups i Skåneregionen blir allt fler vilket han tror har flera orsaker. 

“Det är en underbar region att jobba med startups i. Här finns alla förutsättningar. Vi har tillgång till både rätt kompetens genom Malmö högskola, Lunds tekniska universitet och det tekniska universitetet i Köpenhamn. Dessutom finns det vettiga och billiga bostäder. Det är väldigt viktiga aspekter när man ska dra igång en startup.”

Den person som får tjänsten ska brinna för att skapa en community-känsla.

“Vi söker en person som ska leda arbetet med att bygga kontakter och community i södra Sverige. Vi vill med hjälp av den personen bli mer kreativa, mer mångsidiga och mer effektiva som samhällsbyggare och ekosystemspartner. Vi tittar väldigt mycket på hur de har gjort i Köpenhamn där de har byggt ett startup-community från gräsrotsnivå. Det är så vi också vill göra.”

I framtiden är tanken att Malmö Startups ska innefatta arbete över hela södra regionen i landet, inte bara Malmö. Initialt tänker organisationen att samarbetet kommer att utökas med Lund och Helsingborg men även Köpenhamn.

Läs fler artiklar
LÄS MER