Sök

Nytt sparpaket på vårdbolaget – andra rundan under 2022

Kry

Krys vd Johannes Schildt. Foto: TT

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Kry var ett av techbolagen som var först ut med besparingar i våras.

Nu är vårdbolaget inne på andra rundan.

Ytterligare 10 procent av personalstyrkan ska försvinna, rapporterar DI.

Nätläkaren Kry, som även har fysiska vårdcentraler, gjorde en förlust på drygt 1 miljard kronor under 2021. Bolaget försöker nu komma tillrätta med kostnadssidan och i våras sade bolaget upp 10 procent av personalstyrkan utanför vårdverksamheten, kunde Breakit avslöja vid den tidpunkten. 

Nu rapporterar DI Digital att Kry ska säga upp 10 procent av de 3000 anställda. 

”Vi ser hög efterfrågan på våra nyckelmarknader, men måste bli effektiverare och investera i vår kärnaffär”, uppger Krys vd och grundare Johannes Schildt i en kommentar.

Vårdbolaget har prioriterat om och målet är nu, enligt DI:s artikel, att nå lönsamhet inom 18-24 månader. Neddragningarna berör i första hand personer som är kopplade till bolagets tillväxtstrategi, eller innovation. 

”Ägare och investerare är mindre intresserade i dag av expansion in i nya marknader än vad fallet var för ett år sedan”, sammanfattar Krys operativa chef Kalle Conneryd Lundgren.

Kry tog in 1,6 miljarder kronor så sent som i somras. Omsättningen under 2021 uppgick till nästan 1,5 miljarder kronor. 

Efter sommaren och under den tidiga hösten har Breakit nåtts av uppgifter om att flera mellanchefer på Kry har sagts upp eller slutat utan att ersättas. Bolaget bemötte de uppgifterna i mitten av september med att de berörda personalavgångarna snarare var en del av en kontinuerlig utvärdering gällande arbetssätt, snarare än delar av ett nytt sparpaket. 

LÄS MER: Tech-varsel på löpande band – 20 bolag drar ner och 2000 anställda har fått lämna (här är hela listan)

Läs mer