Paradox ledning köper 11 procent av crowdfundingsajten Pepins

Pepins

Fredrik Wester, vd på Paradox

Jonas de Lange

Jonas de Lange

Reporter

Spelbolaget Paradox kommer i samband med sin börsnotering att erbjuda aktier för 100 miljoner på Pepins sajt. Samtidigt har spelutvecklarens ledning köpt på sig 11 procent av plattformen.

På måndagen gick spelstudion Paradox ut med att bolaget kommer noteras på aktiehandelsplatsen First North i slutet av maj. Delar av aktierna som tillgängliggörs kommer att erbjudas på Pepins plattform för gräsrotsfinansiering. Det handlar om aktier för ungefär 100 miljoner kronor. Vad värderingen blir är ännu inte offentliggjort.

Klart är att det handlar om försäljning av befintliga aktier, inte en nyemission.

“Såvitt jag känner till är det här första gången i världen som en crowdfundingplattform medverkar i en IPO av den här digniteten”, säger Anders Sjunnesson, Pepins koncernchef och grundare.

Investmentbolaget Spiltan är storägare i både Paradox och Pepins sedan tidigare.

I tysthet har alltså även Paradox företagsledning klivit in som en större aktieägare i Pepins. Totalt har ledningen, med vd:n Fredrik Wester i spetsen, köpt på sig 11 procent av Pepins-aktien som handlas på Pepins egen aktielista.

Pepins har valt att inte offentliggöra exakt hur stora aktieaffärerna har varit i kronor och ören, men uppskattningsvis handlar det om 3-4 miljoner kronor som Paradox-ledningen har köpt Pepins-aktier för.

Läs mer