Sök

Jämförelsesajten Elskling börjar sälja prylar – för att banta din elräkning

ZmartaElsklinge-handel

Ann-Catrin Dahlbom, Elskling. Foto: Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Elskling har hjälpt hushållen att sålla bland elavtalen i 15 år. Det har varit bolagets verksamhet fram till nu.

Men i tider av skenande elpriser har potentialen i en sidoverksamhet uppenbarat sig. Den som e-handlare.

Sveriges största jämförelsesajt för elavtal, Elskling, tar nu ett steg i en ny riktning. Bolaget har efter 15 år som jämförelsesajt, sedan 2018 inom ramarna för Zmarta, blivit med e-handel. 

E-handeln ska sälja produkter som gynnar energiomställningen och minskar hushållens elförbrukning (och med den lindrar den månatliga huvudvärken kring elräkningen). Det framkommer i ett pressmeddelande under måndagen. 

”När elpriserna började skena i Sverige i fjol inledde många privatpersoner och företag en desperat jakt på sänkta elkostnader. Problemet var att de inte visste i vilken ände de skulle börja. Med hjälp av den här butiken och våra samarbetspartners kan vi nu stötta de här företagen och människorna och samtidigt bidra till energiomställningen i samhället”, säger Ann-Catrin Dahlbom, affärs- och partneransvarig på Elskling. 

Elskling samarbetar bland annat med företag som Eklund & Eklund, Laddboxbolaget, Ngenic och Otovo. Ambitionen är att utöka innehållet i butiken genom nya samarbetspartners och skapa den ultimata jämförelsetjänsten för energisparande lösningar. 

”Vårt mål är att alla som vill ska kunna bli energismarta och använda så lite el som möjligt till rätt pris. I slutändan gynnar det här både konsumenterna och miljön”, säger Ann-Catrin Dahlbom. 

Elsklings omsättning sjönk under fjolåret och landade på 60 miljoner kronor. Bolaget gjorde då ett resultat på 7,3 miljoner kronor.

Läs mer