Sök

Padelkrisen ännu värre – nu går 16 hallar i konkurs

WAPPadel

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Häromveckan kom beskedet att den svenska padelgiganten WAP ansökt om rekonstruktion.

Nu kommer nästa drag från WAP: elva bolag inom gruppen med totalt 16 anläggningar begärs i konkurs.

Breakit har hela listan över hallarna som berörs. Är din med?

Det är branschsajten Padel Direkt som skriver om den konkonkursbegäran som lämnats in av WAP:s holdingbolag i Örebro. 

“Jag kan bekräfta att jag förordats till konkursförvaltare för totalt elva bolag som enligt uppgift har 16 padelhallar”, säger Karl Björlin till Padel Direkt. 

Nu ska konkursförvaltaren utreda vilka hallar som eventuellt ska drivas vidare i konkursboets regi samt utreda om det är möjligt att sälja några av hallarna. 

Exakt vilka hallar det är frågan om vill konkursförvaltaren inte berätta för Padel Direkt (men Breakit har senare fått tag på listan, se nedan)

WAP har tidigare drivit cirka 70 padelanläggningar i Sverige. Beskedet om konkursansökan kommer nästan två veckor efter det blivit känt att WAP inlett ett rekonstruktionsförfarande för padelbolaget som ingår i padelkoncern Ledap som i sin tur kontrolleras av riskkapitalbolaget Triton. WAP gjorde då en förlust om cirka 15 miljoner per månad

I slutet av september rapporterade Breakit att konkursprocesser hade inletts i då totalt tolv padelbolag sedan början av sommaren, ett antal som växer varje vecka.

WAP, som står för We Are Padel, grundades för cirka fem år sedan av bland annat den tidigare Formel 1-föraren Marcus Ericsson och de före detta hockeyspelarna Johan Wiklander och Johan Adolfsson. Hösten 2021 köptes bolaget av Triton som då hade börjat storsatsa på padeln, en satsning som gick under namnet Ledap. 

När Dagens Industri i oktober 2021 pratade med Per Agebäck, partner på Triton, hade riskkapitalbolaget förvärvat bolag och gjorda andra investeringar inom padel till ett belopp om cirka 2,5 miljarder kronor. 

”Vi har det kapital som behövs. Vi har inte satt någon övre gräns för hur mycket vi är villiga att investera”, säger Per Agebäck på Triton till DI. 

Här är hela listan över de bolag och konkurser som behandlas i ansökan: 

 

Läs mer