Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Uppgifter: Adlibris tar över Pocketshop – “Affären mer eller mindre klar”

En av Pocketshops butiker. Foto: TT

E-handelsjätten slukar butikskedjan i intern-affär, uppger Förlagspodden.

Stefan Lundell

Stefan Lundell

stefan@breakit.se

Medgrundare och reporter

Bokhandelskedjan Pocketshop, som har 12 butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö, hade det riktigt svettigt under pandemin. Omsättningen föll från nästan 150 miljoner kronor till 53 miljoner kronor 2021. Redan innan pandemin förlorade bolaget pengar men under pandemin rusade förlusterna till minus 24,8 miljoner kronor.

Ägaren Bonnier gör nu en rockard för att få ordning på lönsamheten. Det sker genom att e-handlaren Adlibris, som Bonnier också äger, tar över Pocketshop. Enligt vanligtvis välunderrättade podcasten Förlagspodden är transaktionen nu på väg att genomföras:

“Det blir Adlibris som köper Pocketshop. Affären är mer eller mindre klar”, säger journalisten Lasse Winkler i senaste avsnittet av podden som släpptes på måndagsmorgonen.

Enligt Förlagspodden är logiken bakom att Bonnier flyttar över Pocketshop från affärsområdet Bonnier Books till Adlibris-koncernen att uppnå synergier.

“Vad man hört ryktas om är att det måste finnas några stordriftsfördelar, att det kommer försvinna några tjänster på Pocketshop och att man kommer flytta ihop”, säger Kristoffer Lind i podden.

Läs mer