Notified värvar varumärkeschef: "Syftet är att vi ska expandera"

Notified På nytt jobb
Notified värvar varumärkeschef: "Syftet är att vi ska expandera"

Sophie Valencia Vogel, ny varumärkesansvarig på Notified. Foto: Notified

Sofia Honungsmåne

Reporter

Sophie Valencia Vogel blir ny varumärkesansvarig hos mediebevakaren Notified.

Jag vill vara en del av den här framgångssagan och den spännande resa vi har framför oss. Dessutom gillar jag verkligen mina nya kollegor. Jag känner några av Notifieds medarbetare sedan tidigare och de jag inte kände fick jag snabbt en väldigt bra känsla utav. För mig är det väldigt viktigt att omge mig med vettiga och positiva människor och det är bara sådana personer på Notified tycker jag”, säger Sophie Valencia Vogel.

Var jobbade du tidigare och vad gjorde du i den tjänsten?
“Jag har dels arbetat på Mynewsdesk i sex år, från att de var runt 15 anställda till runt 150 när jag slutade. Där arbetade jag dels med marknad och organisation. Sista åren var jag Nordisk HR-ansvarig. I alla mina roller på Mynewsdesk har varumärkesbyggande, företagskultur och kommunikation varit mycket centrala delar. Jag slutade på Mynewsdesk för att testa livet som konsult och hann då även vara med och starta en byrå som heter Bird is the word. Under min tid som egenföretagare arbetade jag främst med varumärkesbyggande och PR. Ett av uppdragen, som PR-ansvarig för Into the Valley, har jag fortfarande kvar vid sidan om mitt arbete på Notified.”

Vad ska du göra i din nya tjänst?
“Jag ska stärka Notifieds positionering och öka varumärkeskännedomen gällande bland annat synlighet i press, eventsammanhang och sociala medier. Det är även mitt ansvar att stödja vd:n i frågor kring organisationen. Jag ska säkerställa att företagskulturen och värderingarna är förenliga med produkten, vårt tillvägagångssätt i arbetet och hur de anställda mår. Organisationen ska genomsyra allt vi tror på, inifrån och ut, och där är våra anställda extremt viktiga. Både i hur de framställer oss i sina kommunikationskanaler, men även givetvis i kundbesök och i deras personliga nätverk. Hela syftet med min roll och tjänst är ju givetvis att vi ska expandera, men det är också viktigt att vi gör det på ett tillfredsställande sätt hela tiden. För mig innebär det att det ska kännas utvecklande och roligt, och det har det verkligen gjort hittills!”

Vad ser du mest fram emot på ditt nya jobb?
“Jag drivs extremt mycket av att se hur mitt dagliga arbete faktiskt ger resultat. Så jag ser fram emot att se en välmående organisation växa, samtidigt som alla har kul ihop. Sen har jag en del aktiviteter i ‘pipen’ framöver som jag är riktigt taggad på. Dels vår prisutdelning under Almedalsveckan, några inspirationsföreläsningar, men även ett större event som jag fortfarande måste hålla lite hemligt.”

--------------------------------------------

Fakta Sophie Valencia Vogel:

Ålder: 30 år

Familj: Singel

Bor: Hornstull, Stockholm

Intressen: “Resor och musik. Jag sjunger i kör och går på spelningar och festivaler så ofta jag kan. Dessutom vill jag helst alltid ha en inbokad resa att se fram emot.”

Favoritapp: “Jag kan inte välja en. De jag använder mest och knappt klarar mig utan är Facebook, Spotify, Soundcloud, Snapchat och Uber. Vad vore livet utan dessa?”

Varför är det din favoritapp?: “De mest revolutionerande för mig är nog musikapparna. Jag är ju uppvuxen med att sitta och vänta på favoritlåtar på radio och sen snabbt trycka på ‘play’ och ‘rec’ samtidigt för att kunna spela in dem på mina kassettband.”

Berätta något om dig som inte så många vet om: “Jag sjunger i gospelkör. I och med att jag även jobbar med en technofestival så brukar folk bli förvånade över att jag också sjunger gospel.”

Läs fler artiklar
LÄS MER