Sök

Go North plockar in nya miljoner: “Tajmingen kunde inte vara bättre”

Go northe-handel

Magnus Wiberg, Eequity, Johan Hallenby, vd och grundare Go North och Alexandra Severin, Eequity.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Tar in mer pengar för att shoppa nya Amazon-handlare.

Det har varit tuffa tider för e-handlare den senaste tiden (kolla bara här), men trots det fortsätter Göteborgssatsningen Go North att gasa. Nu plockar serieförvärvaren (de har specialiserat sig på att köpa mindre e-handlare som säljer via Amazon) in 75 miljoner kronor i riskkapital och mer pengar är på gång in. 

“Den här rundan är ett stort steg framåt och ökar Go Norths momentum för att bygga världens första börsnoterade enhörning fokuserad på att köpa och skala upp Amazon-handlare”, säger bolagets vd Johan Hallenby i ett pressmeddelande. 

När vi skrev om Go North för första gången i januari i år var han lite stressad, han skulle köpa ett bolag i veckan, ta in massa pengar och anställa personal, allt på en gång.

Sedan dess har han fått in 225 miljoner kronor i våras och så dagens runda på 75 miljoner, som de planerar ska växa med ytterligare 75 miljoner.

“Tajmingen och marknaden kunde inte vara bättre från ett Go North-perspektiv, säger Johan Hallenby.

“Vi fortsätter att se att köpmultiplarna faller och konkurrensen sjunker bland köpare på Amazon Marketplace.”

Kapitalet i den här rundan kommer från befintliga investerare och leds av Eequity.

“Go North har ett starkt momentum och ett försprång mot konkurrensen eftersom de förvärvade de flesta tillgångarna när de hade fått en boost av covid-pandemin samtidigt som vi kan förvärva dem till mycket attraktiva multilplar efter covid och med en mycket tuffare finansmarknad”, säger Magnus Wiberg, partner på Eequity.

Med i rundan är också Victor Hielte (Enströmsgruppen), William Olsson (Stena), Lena Apler och Magnus Emilsson.

Läs mer