Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Adrian Anderssons utmanare till Skolplattformen backas av drakarna – får ytterligare investering

Adrian Andersson, grundare av Meitner. Foto: Press

Sven Hagströmer och Stronger-grundaren Joel Almqvist är två nya investerare när Adrian Andersson fyller kassan i sin skolplattform Meitner.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Den unga entreprenören Adrian Andersson lyckades för ganska exakt ett år sedan charma till sig en investering från profilerna Jonas Eriksson, Sara Wimmercranz, Lena Apler och Jacob de Geer i SVT:s återupplivade program Draknästet. Produkten som såldes in till drakarna var en egenutvecklad skolplattform som skulle säljas in till landets skolor – och förhoppningsvis även kunna utmana den skolplattform som fått utstå så mycket skäll i Stockholm stad.

Adrian Anderssons egna skolplattform Meitner fick först en investering på två miljoner kronor i Draknästet. Den investeringen följdes sedan upp av en kapitalrunda på 10 miljoner kronor i december förra året, även då med några av drakarna som investerare.

Nu är det dags för ytterligare en nyemission och den här gången är det 15,8 miljoner kronor som investeras i bolaget. Den här gången har bland annat finansmannen Sven Hagströmer (via Biovestor) och Stronger-medgrundaren Joel Almqvist valt att kliva in i bolaget.

"Terminen är fortfarande ung och vi ska göra en större utvärdering efter terminen. Men de skolorna som använt plattformen hittills säger att de ser potentialen i Meitner och att de ser fram emot vad vi ska utveckla härnäst. Nu när det används i verkligheten så har vi möjlighet att göra förbättringar och i allt högre grad tillgodose önskemål från skolpersonal", säger Adrian Andersson i ett pressmeddelande och fortsätter.

"Vi arbetar långsiktigt och kommer under det här läsåret skapa stabilitet i plattformen och arbeta med onboarding av nya kunder inför nästa läsår."

Flera grund- och gymnasieskolor runtom i landet ska sedan höstterminens start använda sig av Meitner, men något exakt antal uppges inte. Bolaget grundades 2019 av Adrian Andersson som då var 20 år gammal.

Om den nya investeringen säger grundaren:

"Vi är väldigt tacksamma över att både befintliga och nya investerare tror på oss. Nu när vi har lanserat är vi redo att ta bolaget till en ny nivå genom att arbeta med nära kundfeedback och förbättring av plattformen.

Så sent som förra veckan kunde vi på Breakit rapportera att Stockholm Stad hade tvingats böta för säkerhetsbristerna i miljardprojektet Skolplattformen. Vitet som klubbades av Kammarrätten landade på 4 miljoner kronor.

Var först med det senaste – ladda ner Breakits app!

Läs mer