Sök

Lämnade Daniel Wellington – nu kliver Camilla Bastin in på Bianca Ingrossos Caia Cosmetics

Daniel WellingtonCaia cosmeticse-handel

Camilla Bastin kliver in på Caia Cosmetics. Foto: Press/Daniel Ivarsson/Montage

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

“Det är ett företag som gör många rätt”.

För ett par veckor sedan kunde vi berätta att Camilla Bastin lämnar Daniel Wellington och nu kan vi avslöja att hon kliver in i hetluften på Bianca Ingrossos Caia Cosmetics

Där kommer hon att ansvara för PR, influencer marketing och kommunikation.

“Det är ett företag som gör många rätt, speciellt när det gäller affärsmodell, produkt och content”, skriver Camilla Bastin i en mejlintervju till Breakit.

“De tre viktigaste delarna för att jag ska tro på ett bolag i dag.”

Innan hon klev in på Daniel Wellington (som ju har krisat rejält den senaste tiden) hade hon bland annat jobbat på Hannah Widells och Amanda Schulmans Daisy Grace och hon var också en gång i tiden ansvarig för att styla om Sofia Hellqvist till prinsessan Sofia. 

När hon slutade på Daniel Wellington drog hon igång en egen byrå – men det projektet läggs nu på is.

“Min tanke var att jag skulle jobba som konsult framöver men när den här möjligheten kom upp la jag det åt sidan. Det här är för kul”.

Varför slutade du på Daniel Wellington?

“Jag gick över till en rådgivande roll i form av konsult i somras, vilket passade mig och bolaget bättre. Hade inte Caia blivit aktuellt hade jag gärna fortsatt jobba med Daniel Wellington, det är ett bolag och människor jag tycker mycket om att jobba med.”

Men att Camilla Bastin kommer in på Caia Cosmetics är inte det enda som händer på bolaget. För lite mindre än ett år sen kom Adeline Sterner in som ny vd och medan hon är föräldraledig har Johanna Eriksson Hamrén tagit över som interim-vd (mer om det här).

Caia omsatte 320 miljoner och gjorde en vinst på 90 miljoner förra året.

Var först med det senaste – ladda ner Breakits app!

 

Läs mer