Ny vd på snabbväxande cashmere-märket – grundaren kliver ner

Davidavd-byteEntreprenör

Sofie Forsberg, ny vd på Davida. Foto: Press

Julia Lundin

Julia Lundin

Reporter

Davida går som tåget och gör sig redo för expansion – med en ny vd vid rodret.

Hållbara plagg i tidlös design är på tapeten. Det märks inte minst hos cashmere-varumärket Davida, som grundades 2009 av bröderna Max och Kristian Holm.

Bolaget har storslagna expansionsplaner och för det vill de röra om lite i chefsleden. Sofie Forsberg hämtas internt för vd-posten, och ersätter den ena brodern Max Holm som varit vd sedan starten. Sofie Forsberg har arbetat som designchef och creative director på bolaget sedan 2017. Dessförinnan har hon jobbat på bland annat Nakd och som frilansdesigner.

“Det känns roligt och inspirerande att få förtroendet att leda Davida Cashmere. Jag vill fortsätta utveckla det som Max och Kristian ha påbörjat. Det här är ett välskött bolag med stark entreprenörsanda med stor potential för fortsatt expansion”, säger Sofie Forsberg i en kommentar.

Max Holm:

”Efter att ha jobbat nära varandra i fem år så känns detta som ett naturligt steg i Sofies utveckling inom företaget. Vi ser fram emot var hennes passion och vision kommer att föra oss.”

Max Holm kommer i samband med bytet att börja arbeta mer med logistikkedjan och utvecklingsfrågor.

Bara för några veckor sedan stärkte Davida upp styrelsen med en tung modeprofil när de plockade in Elin Frendberg. Hon var tidigare vd för Swedish Fashion Council och har idag motsvarande roll på vd för Fotografiska museet.

Davida har växt snabbt och visat svarta siffror ända sedan starten. Under 2021 omsatte man 41 miljoner kronor jämfört med 27 miljoner året innan.

Läs mer