Sök

Tungt backade barnboksappen Boksnok tar in miljoner: “Det känns fantastiskt”

BoksnokStreamingLjudböcker

Monica Fagraeus Lundström, vd och medgrundare Boksnok. Foto: Boksnok

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Vill väcka läslust – och bygga ett Netflix för barnböcker.

Skärmtid är ett hett diskussionsämne i praktiskt taget alla familjer (fråga bara mina barn). Men all skärmtid behöver ju faktiskt inte vara dålig utan kan vara både utvecklande och underhållande. 

Det har Boksnok tagit fasta på och skapat en app som funkar både för mobiler och surfplattor och som ger tillgång till tusentals digitala barnböcker som både går att läsa och lyssna på.

Bolaget fick tidigt in starka namn på ägarlistan när bland annat Johan Bendz och Peder Stahle (de två första anställda på Izettle) och Joakim Hedenius (Kry-grundare) investerade i bolaget i slutet av 2020.

Nu fyller Boksnok på kassan ytterligare med 13,3 miljoner kronor. Rundan leds av Swedia Capital som bland annat investerat i Opti och Bokio. Med är också Jellyfish invest och de tidigare ägarna.

“Nytt kapital ger oss möjlighet att bygga vidare på vår produkt och få ännu fler barn att upptäcka läslusten”, säger Monica Fagraeus Lundström, vd och medgrundare på Boksnok.

“Det känns fantastiskt att samtidigt kunna välkomna strategiskt starka investerare som kan stötta oss när vi fortsätter växa i Sverige och utomlands.”

Bolaget grundades 2020 och lanserade i år också i Tyskland. Man har avtal på plats med både Natur & Kultur och Bonnier Carlsen. Pengarna som tas in ska användas till att öka takten på kundjakten.

“För mina barn har Boksnok blivit ett uppskattat komplement till den läsning vi annars gör, där resultatet har blivit ännu mer läsning”, säger Fredrik Persson, investerare på Swedia.

Boksnok omsatte förra året 2,4 miljoner och gjorde en förlust på 3 miljoner.

Läs mer