Annonssamarbete med IKEA

Så blev padelhallen en inredningsdröm (titta in i Norrlands största – och snyggaste – padelarena)

Padel

Birsta Padelcenter är mer än en padelarena. BERNHARD barstol gyllenbrun (1276:- exkl. moms) samt SKURUP taklampa (160:- exkl. moms)

Hannah Runsten

När Norrlands största padelcenter ville bli en mötesplats för lunchgäster och företag ställde det höga krav på inredning och design. Delägarna hade en klar bild av vad de ville skapa – och valde att ta in hjälp från Ikea.

På Birsta Padelcenter i Sundsvall finns tolv padelbanor och gym, loungeavdelning, café och konferens. Ett ganska brett utbud med andra ord, och de fyra delägarna valde därför att ta hjälp med inredningen. Efter lite research lyfte de luren och ringde till Ikea:s företagsinredare som fick planera och inreda padelcentrets ”vardagsrum”.

”Vi hade en bild av slutresultatet; ett varmt och inbjudande vardagsrum med lite vardagslyx-känsla. Men vi behövde hjälp att förverkliga det. Vi presenterade våra tankar för Ikea och de skapade precis det vi önskade – men ännu bättre”, berättar Henrik Blusi, en av delägarna till Birsta Padelcenter. 

”Smarta lösningar för laddning”

Inredaren Anna Löf-Oscarsson på Ikea berättar att de fokuserade på att skapa en känsla av just vardagslyx, men att de också funderade över funktionaliteten.

”För att förena det funktionella med vardagslyx jobbade jag mycket med färg och material när jag planerade inredningen. Det cognacsfärgade narvlädret i sofforna ger till exempel värme och flärd samtidigt som materialet är avtorkningsbart och klarar svettiga kläder.”

Flexibilitet och besökarnas behov har också varit en central del i arbetet.

”Genom att dela av stora ytor skapade vi rum i rummet. Och för att tillgodose allas behov finns både låg och hög sittning, avskilt och tillsammans. Laptopbord och smarta lösningar för laddning uppmuntrar till att jobba eller bara hänga här en stund.”

Man strävade efter skapa en känsla av vardagslyx kombinerat med funktionalitet på Birsta Padelcenter. BERNHARD barstol gyllenbrun (1276:- exkl.moms), VITTSJÖ hylla (796:- exkl. moms) samt SÖDERHAMN 4-sitssoffa med schäslong (9352:- exkl. moms) 

Ikea inreder Sveriges företag

Ikea:s företagsinredare skapar kompletta inredningslösningar för alla typer av företag och verksamheter – från frisörsalonger och butiker till kontor och hotell. De utgår från företagets behov, funktioner, värderingar och plånbok. Detta var sådant som Henrik Blusi uppskattade med samarbetet. 

”Vi fick all hjälp vi behövde, hela vägen. Hos Ikea kunde vi dessutom få bra design till rätt pris, det var avgörande för oss i valet av inredningsleverantör.”


Vill du veta med om Ikea:s företagsinredare och hur de kan inreda dina lokaler? Klicka här!

Alla företag kan också få personlig inköpshjälp – klicka här för att läsa mer.

Läs mer