Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Partykungens Joel Svensson säljer sin skapelse: "Stor och viktig affär"

Joel Svensson, vd Partykungen. Foto: Press

Han grundade Partykungen för tretton år sedan.

Nu säljer Joel Svensson sitt bolag till en brittisk aktör.

Martin Hävner

Martin Hävner

martin@breakit.se

Reporter

Det är en historia som berättats många gånger. När Joel Svensson startade Partykungen 2009 var det för att ge sin mamma ett jobb. Men nu är det över. I alla fall ägarmässigt. Det brittiska bolaget Amscan, som Partykungen har samarbetat med tidigare, köper den svenska e-handlaren som säljer ballonger, skämtartiklar och utklädnadskläder. 

"Detta är en stor och viktig affär för oss båda som ger Partykungen möjlighet att fortsätta expandera och växa tillsammans med nya starka ägare”, säger Partykungens vd och ägare Joel Svensson.

Partykungen, som heter Partyking AB i det svenska bolagsregistret, omsatte 310 miljoner kronor under 2021 efter brant tillväxt. Rörelseresultatet uppgick till nästan 7 miljoner kronor. Bolaget har runt 80 anställda.

Stort party

Amscan, som köper 100 procent av aktierna, beskrivs som en designer, tillverkare, distributör, grossist och återförsäljare av festprodukter. Det sammanlagda bolaget får en total omsättning på över 300 miljoner pund, motsvarande cirka 3,6 miljarder kronor.

Parterna avslöjar inte köpeskillingen, men den bör gissningsvis ligga någonstans kring en eller två gånger omsättningen, alltså i så fall mellan 300 och 600 miljoner kronor. 

"Partykungen är ett mycket starkt och välinvesterade varumärke i Norden. Det är en marknad där vi har minimal närvaro men länge haft förhoppningar om att expandera ytterligare inom" säger Joe Hennigan, Amscan vd. 

Partykungens grundarduo, som utöver Joel Svensson omfattar Jeff Jansson, kommer att fortsätta att driva verksamheten från kontoret och lagret i Gävle.

MISSA INGET! Ladda ner Breakits app (för ett maxat snabbt flöde)

Läs mer