Sök

Urb-it gör riktad emission på drygt 23 miljoner kronor

Urb-itBud och frakt

Lage Jonason, storägar i Urb-it och Kevin Kviblad, vd på Urb-it. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Budbolaget plockar

Logistiktjänstebolaget Urb-it har med stöd från stämman beslutat om en riktad emission som tillför bolaget 23,3 miljoner kronor före kostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionslikviden avses primärt användas för att stärka rörelsekapitalet.

"Urb-it bedriver en verksamhet som gynnas av flera trender inom klimatområdet, och vi noterar ökande volymer och förbättrade marginaler", säger bolagets vd Kevin Kviblad.

"I dagens börsklimat är det inte helt lätt att finansiera verksamheter som ännu inte visar vinst. Just därför är det glädjande att vi har kunnat genomföra en riktad emission, där sex av de nuvarande aktieägarna deltar, något som vi har bedömt vara den mest kostnadseffektiva vägen att lösa finansieringen", kommenterar vd Kevin Kviblad.

Emissionen omfattar cirka 8,48 miljoner aktier till teckningskursen 2,75 kronor per aktie. Teckningskursen motsvarar en rabatt på 8,9 procent jämfört med den volymviktade genomsnittskursen för aktien de senaste 10 dagarna.

Nyemissionen riktades till en på förhand vidtalad krets av befintliga investerare, däribland Fjärde AP-fonden, Handelsbanken Fonder och Skandia.

Utspädningseffekten uppgår till 3,5 procent.

Förra året omsatte Urb-it 40 miljoner kronor och gjorde en förlust 100 miljoner.

Samtidigt som bolaget tar in pengar kunde vi idag avslöja att en mindre konkurrent går i konkurs.

Läs mer