Sök

Alex & Phil får draghjälp av tung profil – ska mångdubbla omsättningen

Livsmedel

Jenny Wessblad Hårdh och Nicklas Storåkers. Foto: Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Barnmatsbolaget siktar på att sjudubbla omsättningen på fem år efter att ha fått med sig investeraren Nicklas Storåkers på resan.

”Vi har kommit långt med små resurser men ser nu fram emot att ta ett stort kliv framåt tillsammans med trygga och kompetenta delägare”, säger vd:n och grundaren Jenny Wessblad Hårdh.

I matvaruaffärens klämmishylla – alltså barnmat som äts från påse med pip – har Alex & Phil stuckit ut i design och i pris. Det kostar några kronor extra för bolagets grötisar som lovar både hållbarhet och nyttiga mål till de minsta. 

Bolaget som vuxit till närmare 30 miljoner i omsättning de senaste åren levererar sin småbarnsmat till sex länder där Sverige är den största marknaden. 

Nu har bolaget fått in två nya tunga namn på ägarlistan, investmentbolaget JCE och investeraren Nicklas Storåkers, och ett kapitaltillskott på 8 miljoner kronor.

Alex & Phil skalar i samband med den utökade ägarlistan upp med nytt femårsmål. 2027 ska bolaget expandera till de största europeiska marknaderna och nå en omsättning på minst 200 miljoner kronor, en nära sjudubbling från 2020 års försäljning. 

”JCE:s och Storåkers investering i Alex&Phil gör det möjligt för bolaget att skala upp marknadsföring och försäljning, i nya kanaler och till nya marknader”, heter det i PM:et. 

Alex&Phil grundades 2015 av makarna Jenny Wessblad Hårdh och Robert Hårdh, som fortfarande är störst ägare, och fick namn efter parets två äldsta barn. Bolaget säljer förutom klämmisar också barnmat i fyrkantiga pappersförpackningar som enligt egen utsago har 80 procent lägre klimatpåverkan än glasburkar med lock. 

”Alex&Phil har tydliga fördelar i en både nyttigare och mer hållbar produkt än konkurrenterna. Jenny och Robert har också visat att det går att växa med lönsamhet. Jag tycker det är spännande att få vara med på Alex&Phils fortsatta resa”, säger Nicklas Storåkers i en kommentar.

”Vi har kommit långt med små resurser men ser nu fram emot att ta ett stort kliv framåt tillsammans med trygga och kompetenta delägare som JCE och Nicklas Storåkers. För oss har det varit viktigt att hitta investerare som tänker långsiktigt och prioriterar hållbarhet på riktigt, både när det gäller synen på tillväxt och affären i sin helhet”, säger Jenny Wessblad Hårdh, vd för Alex&Phil.

MISSA INGET! Ladda ner Breakits app (för ett maxat snabbt flöde)

Läs mer