Sök

Annonssamarbete med IKEA

10 rum och kök (så här testar fastighetsbolaget hur nio främmande människor kan bo ihop i en enda lägenhet)

kontorföretagstjänster

I ett co-livingkoncept som We Share behövs flexibla och öppna inredningslösningar. ELVARLI förvaring (7944:- exkl. moms)

Hannah Runsten

We share är Stena Fastigheters co-livingkoncept, där nio fritt främmande (från början i alla fall) hyresgäster samsas om allt utom sovrum och badrum. När det var dags att inreda 10-rummaren tog Stena Fastigheter hjälp av Ikea:s egna företagsinredare.

I Stena Fastigheters fastighet Gaffelseglet i Vega söder om Stockholm bor nio hyresgäster tillsammans i en stor – eller ja, gigantisk – lägenhet. I co-livingkoncept We share har man eget sovrum och badrum men delar kök, vardagsrum och växthus på gården. Allt är färdigmöblerat vid inflyttning och hyresvärden står till och med för diskmaskinstabletterna. 

Anna Billeskalns är en av Ikea:s företagsinredare. Hon berättar att Ikea fick i uppdrag av Stena Fastigheter att skapa en enkel, stilren och genomtänkt boendemiljö som andas trivsel och gemenskap.

”Jag har inrett för både egentid och tillsammanstid. Mysiga sovrum och utrymme för det sociala på de gemensamma ytorna. Jag har valt färger, material, möbler och accessoarer som skapar hemtrevnad och smart inredning som förenklar det gemensamma livet i lägenheterna.”

Matchande hållbarhetsambitioner

Och enkelhet är en av de främsta tankarna bakom We Share. Det finns redan wifi och tv installerat. Du ska inte behöva köpa en dammsugare och det ingår städning av gemensamma utrymmen. Det blir knappast enklare. 
En annan grundtanke är hållbarhet. Och där matchar Ikea:s och Stena Fastigheters ambitioner.

Enkelhet och hållbarhet genomsyrar Ikea:s inredningslösningar. SMÅSTAD bänk (400:- exkl. moms) och TRONES skoskåp (2 st 400:- exkl. moms)

”Stena Fastigheter har ett cirkulärt tänk kring boendet – och på Ikea inreder vi alltid med mer hållbara lösningar. Jag har inrett för ett hållbart liv genom till exempel enkla lösningar för återvinning och smarta sätt att hålla nere vattenförbrukningen”, förklarar Anna Billeskalns.

Ikea inreder Sveriges företag

Ikea:s företagsinredare skapar kompletta inredningslösningar för alla typer av företag och verksamheter – från frisörsalonger och butiker till kontor och hotell. De utgår från företagets behov, funktioner, värderingar och plånbok. Stena Fastigheter är mer än nöjda med samarbetet.

”Genom Ikea har vi fått den kompetens vi behövde för att skapa helhetstänket kring boendet och inredningen – ett co-livingkoncept som verkligen levererar gemenskap och hemtrevnad, berättar Sevil Ahmadi som är projektchef på Stena Fastigheter.

Vill du veta med om Ikea:s företagsinredare och hur de kan inreda dina lokaler? Klicka här!

Alla företag kan också få personlig inköpshjälp – klicka här för att läsa mer.

Läs mer