Sök

Nya dystra besked från Klarna – nu kan ännu fler få gå

KlarnafintechTechvarslen

Sebastian Siemiatkowski, vd och medgrundare Klarna. Foto: TT

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Bistra besked igen på den svenska betaljätten.

I våras meddelade Klarna att 700 personer kommer att få lämna bolaget i de största neddragningarna i bolagets historia. Bakgrunden är det allt bistrare klimatet på kapitalmarknaden och under sommaren tog Klarna in nästan 8,5 miljarder kronor. Värderingen av bolaget kapades kraftigt, från 485 miljarder kronor förra året – till precis över 70 miljarder i somras. 

Nu kommer nya nedskärningar på Klarna rapporterar Svenska Dagbladet. I ett meddelande som också har livesänts internt på Klarna berättar den operativa chefen Camilla Giesecke att hon ska se över strukturen inom olika områden på bolaget. I möten på onsdagen har personalen också informerats om att fler personer kommer att få sluta, dock utan att något antal nämns. Klarna ska också ha kontaktat facket innan de gick ut till personalen.

“Vi har inte fått någon konkret information från Klarna om hur många som berörs”, säger Sen Kanner som är anställda på Klarnas kontor i Stockholm och fackklubbsledare på Unionen till Svd.

“Men vi har medlemmar som kontaktat oss på grund av att de fått erbjudanden om avgångsvederlag.”

Avdelningarna som berörs uppges vara inom it och rekrytering, där cirka 500 anställda jobbar. 

Klarna bekräftar uppgifterna och bolagets presschef Filippa Bolz säger till tidningen att “det är naturligt att man som ny chef gör förändringar, vilket är det som sker nu”.

“Med det sagt är det alltid tråkigt när anställda lämnar Klarna och vi stöttar dem på alla sätt vi kan”. 

Enligt Klarna har 70 procent av de som fått sluta på bolaget fått nya jobb.

MISSA INGET! Ladda ner Breakits app (för ett maxat snabbt flöde)

 

Läs mer