Från foodtech till flyget – nytt chefsavhopp från Veg of Lund efter vd-turerna

Veg of LundFoodtech

Emma Källqvist. Foto: Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Hon tog tillfälligt över vd-posten efter konflikterna förra året. Nu lämnar finanschefen Emma Källqvist foodtechbolaget Veg of Lund för en karriär inom flyget. Detta samtidigt som den nya vd:n Fredrik Carling kliver på.

Det hajpade foodtechbolaget med rötterna i den skånska myllan, Veg of Lund, står inför en ny omgörning i chefsledet.

Finanschefen Emma Källqvist är den som lämnar den här gången. Hon kommer ta en ny roll i det danska flygkomponentbolaget Satair, enligt ett pressmeddelande. 

Emma Källqvist tog rollen som tillförordnad vd efter att Cecilia Lindwall lämnade posten i december. Cecilia Lindwall beskrev i samband med sortin en ”ohållbar situation” på bolaget som tillverkar potatisdryck. Hon kom inte överens med styrelsen om hur bolaget skulle drivas, berättade hon för Breakit.

I somras stod det klart att Cecilia Lindwall och sedermera Emma Källqvist hade fått en ersättare på vd-posten i form av Hövdings tidigare toppchef Fredrik Carling

"Emma har under en period haft en dubbel roll, som tillförordnad vd parallellt med sin CFO-roll. Hon har varit en viktig person under en övergångstid och vi i styrelsen uppskattar hennes engagemang och kunniga sätt att leda bolaget och dess verksamhet. Vi önskar henne all framgång i sin nya roll", säger styrelseordföranden Håkan K Pålsson i en kommentar.

Sökandet efter en ny finanschef har inletts, skriver Veg of Lund i pressmeddelandet.

Det är inte bara chefer som lämnat bolaget. Styrelseledamoten Fred Holmberg lämnade sitt uppdrag på egen begäran i juni efter att han valts in i maj. Ledamoten Magnus Nordin lämnade styrelsen i början av september. Även han hade en kort karriär på Veg of Lund. 

I veckan tillträdde Fredrik Carling posten som vd på det First North-noterade bolaget, vilket styrelseordföranden Håkan K Pålsson välkomnar. 

”Hans internationella bakgrund och erfarenheter som tidigare vd för Hövding Sverige AB kommer att bidra starkt till Veg of Lunds fortsatta utveckling med fokus på försäljning och affärsutveckling.”

Veg of Lund ökade omsättningen rejält i det andra kvartalet i år jämfört med motsvarande period i fjol – från 574.000 till strax över 1 miljon kronor. 

Bolaget rapporterade samma period ett rörelseresultat på minus 11,3 miljoner kronor. Förra årets andra kvartal summerades till ett rörelseresultat på minus 5,5 miljoner kronor. 

Bolaget finns med i Breakits stora foodtechkartläggning som du kan läsa här, här och här

Missa inget! Ladda ner Breakits app (så är du först med det senaste)

 

Läs mer