Sök

Annonssamarbete med Breakit

Fjolårets vinnare: "Sedan vi vann Årets Saas-företag har tillväxtresan fortsatt"

SaaSBreakitsaas summit 2022

Mentimeter – vinnare av Årets SaaS-företag 2021

Mary Ekstam

Mary Ekstam

Digital marknadsförare

Förra året vann de den åtråvärda titeln ”Årets SaaS-företag”. Nu avslöjar Anna Gullstrand, tillförordnad vd på Mentimeter, hur året varit.

Förra året delade Breakit för andra gången ut utmärkelsen “Årets SaaS-företag”. Titeln gick till SaaS- och presentationsteknikbolaget Mentimeter

Mentimeter har varit en av SaaS-Sveriges klarast lysande stjärnor de senaste åren – och bolaget fortsätter att hålla ställningarna. Under 2020 växte Mentimeters återkommande intäkter (ARR) med hela 136 procent till 187 miljoner kronor. 2021 var tillväxten nere på 47 procent (275 miljoner kronor) men även det är en tillväxt som de flesta SaaS-bolag av Mentimeters storlek bara kan drömma om.

I slutet av juni kom nyheten att Mentimeter tog in över 400 miljoner i nytt kapital, samtidigt som Creades, Nordstjernan Growth och Alfvén & Didrikson köpte in sig. I samband med det värderades bolaget till 2,5 miljarder kronor.

Årets som vinnare

Nu har nästan ett år passerat sedan de tog emot priset på Breakits flaggskeppsevent SaaS Summit och vi tog en pratstund med Anna Gullstrand, tillförordnad vd (tidigare HR-chef), om hur året har varit.

"Sedan vi vann Årets SaaS-företag förra året har tillväxtresan fortsatt – vi har stärkt vår enterprise affär, ytterligare gasat vår product led growth-engine samt adderat 120 fantastiska kollegor", säger Anna Gullstrand.

Vad har utmärkelsen "Årets SaaS-företag” betytt för er?

"Att vinna Årets SaaS-bolag fick oss att stanna upp och se på oss själva och vad vi åstadkommit utifrån, vilket man lätt glömmer i en tillväxtresa där alla motiveras av att se framåt och ta nästa steg. Det byggde mycket intern stolthet!" 

Snart utses en ny vinnare – presenteras på SaaS-galan

Den 5 oktober ska en ny vinnare koras på Breakit SaaS Summit som hålls på Cirkus i Stockholm. Nytt för i år är att vi dessutom korar vinnare i en rad nyinstiftade priskategorier:
Årets SaaS-ledare
Årets SaaS-investerare
Årets SaaS-raket
Årets SaaS-nykomling
Årets SaaS-produktteam

Årets SaaS-sälj- och marknadsföringsteam

Nomineringen till ovan priser är nu stängd och vi ser fram emot att tillkännage årets vinnare på SaaS-galan den 5 oktober. 

Biljetterna till årets SaaS Summit med efterföljande SaaS-gala går fort och i fjol sålde vi slut – säkra plats till dig och teamet idag!

Läs mer