Sök

VO2 gör nytt förvärv: "Tydliga synergier"

ZalsterVo2

VO2:s vd Bodil Eriksson Torp

Emil Widhagen

Emil Widhagen

Reporter

VO2 köper en 25-procentig andel i AI-bolaget Zalster, med planen att köpa hela bolaget de kommande året.

Förra året tog det noterade investmentbolaget VO2 bakvägen in på börsen med ett så kallat omvänt förvärv av Curado. 

Bolaget har grundats av en rad medie- och techprofiler, exempelvis grundaren av Nyheter24-gruppen Douglas Roos och Eric Gisaeus, grundare av bland annat Leeads, Ocast och Schoolparrot (samt Breakit).

Affärsidén är att förvärva och förädla bolag inom “media tech”-segmentet. Ambitionerna är höga, med siktet inställt på en värdering på 3 miljarder kronor om två och ett halvt år.

Vi skrev om VO2, så sent som i augusti i år, efter att bolaget hade gjort ett starkt andra kvartal.  

Nu står det klart vilket VO2s nästa förvärv blir.

Under eftermiddagen berättar investmentbolaget att de har köpt en 25-procentig andel i Zalster, som är nischade på optimering av annonsköp på Facebook, Instagram och Tiktok. 

Priset på för andelen de köper nu är 1 miljon kronor. I förvärvet ingår också en option om att köpa resten av Zalster för 45 miljoner kronor inom 30 månader.

"Vi breddar nu vår bolagsgrupp med en kvalitativ investering i Zalster. Vi ser tydliga kommersiella synergier mellan Zalster och flera av våra dotterbolag, vilket gör detta minoritetsförvärv intressant för ytterligare värdeskapande. Och när det sker så kan vi förvärva hela bolaget på sikt," säger Bodil Ericsson Torp, vd på VO2. 

Hon fortsätter:

“Zalster har en unik plattform som är lättöverskådlig och effektiv när man som kund vill följa och optimera sina annonsköp i sociala medier. Vi är övertygade om att vi inom VO2 kan bidra till att skala den här affären internationellt och vi ser fram emot att få jobba med teamet inom Zalster med en stark expansion och tillväxt i sikte.”

Zalster säger sig ha letat efter ett ny partner för att växa under en längre tid. 

"Vi är mycket nöjda med att få in VO2 som strategisk investerare. VO2 har den kommersiella kraft Zalster söker och det bäddar för en spännande tillväxtresa", kommenterar Alexander Hars, styrelseordförande i Zalster.

 
MISSA INGET! Ladda ner Breakits app (för ett maxat snabbt flöde)

Läs mer