Nu ska Berghs lära sina elever att göra appar – med hjälp av startup

Breakit - Nu ska Berghs lära sina elever att göra appar – med hjälp av startup

Foto: Pressbild, Weld

Johanna Ekström

Reporter

Weld ska få studenterna på reklamskolan Berghs att gå från idé till app.

Weld hjälper entreprenörer utan kunskaper i programmering att bygga appar och webbsidor.

Breakit har tidigare berättat om startupen, som tagit in 1 miljon kronor i riskkapital från bland annat Tommy Palm och Alexander Ekvall, två av hjärnorna bakom spelsuccén Candy Crush Saga.

Nu ska Weld hjälpa studenter på reklamskolan Berghs att göra sina appidéer till verklighet, genom en fem veckors onlinekurs.

Målet är att “utbilda nästa generations digitala kreatörer”.

“Vi har skapat en plattform som hjälper användaren att förverkliga idéer utan att vara beroende av kod eller färdiga mallar. Att samarbeta med en av Sveriges bästa kommunikationsskolor känns kul, jag ser fram emot att leda kursen”, säger bolagets vd och grundare Tom Söderlund.

Han kommer, tillsammans med ett antal gästföreläsare, att guida eleverna i fem steg: Idé, användare, prototyp, enkel testprodukt och lansering.  

Enligt Marco Ortolani, ansvarig för Berghs internationella program, blir det allt viktigare för skolans elever att “komma över den tekniska barriären”.

“Det blir viktigare att snabbt kunna ta idéer till färdiga prototyper. Kommunikationsproffs måste behärska den processen och behöver enkla verktyg. Weld erbjuder just det, det är därför vi valde att använda verktyget i en av våra kurser. Du lär dig att gå från idé till prototyp, du lär dig designprocessen och hur man skapar en digital produkt utan att vara programmerare”, säger han i ett uttalande. 

Läs fler artiklar
LÄS MER