Sök

Cashmere-bolaget Davida plockar in Fotografiskas vd Elin Frendberg i styrelsen: ”Spännande”

DavidaMode

Elin Frendberg. Foto: Press

Matilda Andersson

Matilda Andersson

Nyhetschef

Mode- och hållbarhetsprofilen, tillika Fotografiskas vd, Elin Frendberg kliver in i Davidas styrelse.

Plötsligt har temperaturen ramlat ner nära nollan igen (i alla fall för oss som går upp i gryningen) och tanken på en varm, gosig tröja känns mer lockande än bara ben. Kort sagt: det är högsäsong för cashmere.

Vilket passar bröderna Max och Kristian Holm som ligger bakom cashmere-märket Davida. Bolaget grundades 2009 med fokus på tidlösa cashmereplagg.

Nu stärker man upp styrelsen med en tung modeprofil när Elin Frendberg, tidigare vd för Sweden Fashion Council och nu vd för Fotografiska, kliver in. 

”Det känns spännande att få vara en del av Davidas styrelse, ett fint bolag med fortsatt stor potential att bli en pusselbit mot ett paradigmskifte i modebranschen”, säger Elin Frendberg i ett pressmeddelande.

Hon fortsätter:

”Med fullt certifierat sortiment, starka produktions- och kundrelationer och tidlösa produkter har de möjlighet att skapa plagg för alla garderober som man kan ha en hel livstid”.

”Elins erfarenhet inom området hållbarhet, marknadsföring och mode kommer att vara värdefullt för oss i den utvecklingsfas vi nu befinner oss”, kommenterar Michael Forsmark och Max Holm, styrelseordförande respektive vd i Davida.

2020 omsatte bolaget 27,6 miljoner med ett resultat på 1,4 miljoner. 2021 låg omsättningen på 41 miljoner.

Läs mer