Fotbollsstjärna tar in miljonkapital från Tobias Hysén och Qviberg

Veckopengen
Fotbollsstjärna tar in miljonkapital från Tobias Hysén och Qviberg

Tv. Tobias Hysén. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT. Th. Philip Haglund, vd och grundare för Veckopengen. Foto: Press.

Sara Lindmark

Reporter

Philip Haglunds spar-app för barn stärker kassan med 6 miljoner. Samtidigt presenteras en ny styrelse med bland andra Klarna-chefen Eva Cederbalk.

I mars förra året släppte Hammarby-spelaren Philip Haglund sin app till allmänheten. Så väl barn som föräldrar kan hålla koll på veckopengen och vilken ränta som går att få om man sparar den. Föräldrar kan även få en påminnelse när det är dags för nästa pengautdelning och lägga ut uppgifter till barnet, som att städa sitt rum.

I skrivande stund har appen över 60.000 användare.

Nu tar bolaget in 6 miljoner och presenterar samtidigt en ny styrelse, vilket framgår av ett pressmeddelande.

“Jag är otroligt tacksam. Vårt samhälle står inför en stor utmaning i att utbilda och möjliggöra för unga att hantera pengar. Kontanter är förbi, och barn behöver ett nytt sätt för att förstå sig på och använda digitala pengar,” säger Philip Haglund i kommentar till Breakit.

Bland investerarna återfinns affärsänglarna Johan Qviberg, Oscar Salén och Mikael Rosencrantz, nätverket Crest Eight, Stefan Arenbalk på Dynamic Ventures Scandinavia och Anders Pettersson, vd på investmentbolaget Arle. Även IFK Göteborgs-spelaren Tobias Hysén har investerat i appen.

Den nya styrelsen består av bland andra Eva Cederbalk, ordförande för Klarna och Stefan Persson, tidigare Unibet, Great Works och Podkodlotteriet.

Läs fler artiklar
LÄS MER