Sök

Stylee vill vara din guide i modedjungeln – backas av tungviktare

Styleefashiontechfashion

Sofie Perlow och Louise Torehall, grundare Stylee. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Det är inte alltid lätt att hitta rätt när du är ute och shoppar på nätet – här är startupen som vill hjälpa dig att hitta och hålla stilen.


Alla vi som har en ambition att hålla någon slags stil kan nog känna igen oss i det eviga scrollandet som uppstår när man ger sig ut på nätet för att hitta ett plagg som ska komplettera eller göra hela ens stil. 

Var hittar jag den där rutiga kavajen, den där bruna kostymen i bredspårig manchester eller det där mönstrade shorts och skjortsetet till sommarsemestern? 

Det vill startupen Stylee förändra. Genom att göra ett test på bolagets sajt ska användaren få ett personligt flöde av plagg och stilar som de sedan kan shoppa.

“I vår mening ska alla ha möjlighet att få rekommendationer baserade på personlig stil, oavsett budget”, säger Sofie Perslow som är grundare. 

“Vi har själva saknat bra rekommendationer och upplever att branschen behöver utnyttja dagens teknik betydligt bättre."

Tjänsten har varit igång sedan i januari och tog i våras en nyemission på 2,5 miljoner där bland annat Karolina Roslund, Daniel Soussan, Magnus Mivér, Arthur Engel och Olle Lundin gick in som investerare.

Eftersom tjänsten är gratis ska Stylee tjäna pengar genom att de får en peng när kunderna köper produkter på deras rekommendationer. Bolaget har också byggt en SaaS-tjänst som e-handlare kan använda på sina sajter mot att de betalar en licens.

“Det känns fantastiskt att redan nu kunna se hur väl Stylee tagits emot”, säger Louise Torehall, medgrundare. 

Trots en turbulent tid i svensk ekonomi har vi fått tydliga indikationer på ett stort intresse för tjänsten. På bara två månader är vi uppe i tusentals användare och börjar märka av ett lojalt beteende.”

Inom 3 år hoppas Stylee omsätta 80 miljoner.

Läs mer