Icas nya satsning på matkassar – levererar maten rakt in i kylen

GlueIca

Press

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Dagligvaruhandeln Ica tar hjälp av en svensk startup för att testa ett helt nytt sätt att leverera matkassar.

Mat på nätet är ett stekhett segment. Vi har tidigare kunnat berätta om Matsmarts globala planer, Mathems investeringar samt att dagligvarujättar som Ica, Axfood och Coop är på digital framfart.

Nu verkar Ica dock vilja ta det hela till en ny nivå.

Istället för att bara leverera matkassar hem till dörren, där du som beställar tar emot kassarna, vill butiksjätten testa på att leverera maten rakt in i din kyl. Oavsett om du är hemma eller inte.

Det rapporterar sajten Di Digital.

Det hela ska möjliggöras via ett samarbete mellan Postnord och den svenska låsstartupen Glue, som har utvecklat digitala nycklar som gör det möjligt för leverantörer att öppna dörrar med hjälp av sina mobiltelefoner.

”Kunder söker förenkling och med den här lösningen behöver de inte hämta varorna, inte vara hemma när varorna levereras utan allt det sköts automatiskt från beställning till att produkterna finns hemma i kylen", säger Anders Svensson, vd för Ica Sverige, till Di Digital.

Det hela är än så länge bara ett pilotprojekt och tjänsten kommer att testas på mellan 20 och 40 hem i Stockholm under våren. Därefter utvärderas satsningen.

”Vi har inte hittat någon liknande tjänst varken i Sverige eller internationellt så det här blir ett nytt test på alla sätt och vis”, säger Anders Svensson till sajten.

Det hela bygger dock på att du har ett lås från startupen Glue.

Nyfiken på hur det fungerar? Spana in videon på Glues sajt.

Läs mer