Lägenhetsbyte byter ordförande - nu tar tidigare Hemnet-vd över

Lägenhetsbyte.se Andrahand.se
Lägenhetsbyte byter ordförande - nu tar tidigare Hemnet-vd över

Jon Mauno Pettersson

Redaktionschef

Bolaget som står bakom bland annat Lägenhetsbyte.se och Andrahand.se tar in den tidigare Hemnet-vd:n Carl-Henrik Borg som styrelseordförande och Staffan Ekberg som ny vd.

Förändringarna i bolaget LB-gruppen, som står bakom bostadssajterna lägenhetsbyte.se, Björns bytare och andrahand.se, innebär att grundarna Kent Eskilsson och Robert Larsson tar ett kliv åt sidan rent operativt.

Enligt den nytillträdde vd:n Staffan Ekberg, som tidigare arbetat på bolag som MTG, Lunarstorm, Bilddagboken, Nouw.com och nu senast Stampen Media Group, handlar det om att sajterna nu ska ”utveckla sin portfölj och satsa framåt”.

”Vi har en stor och trogen användarskara och flera uppskattade produkter idag. Men vi vill växa och utmana den traditionella bilden av bostadsmarknaden genom att skapa frihet, rörlighet och unika möjligheter för konsumenten som tidigare inte funnits, säger Staffan Ekberg.

Förutom att Staffan Ekberg tar över posten som vd i bolaget kliver även Carl-Henrik Borg in som ny styrelseordförande. Carl-Henrik Borg har tidigare varit vd på bostadsjätten Hemnet, och är idag styrelseordförande på byrån Chiffer samt styrelseledamot i bankjätten SBAB.

Lägenhetsbyte.se har funnits sedan 2004 och är idag Sveriges största Sveriges största bostadsbytarsajt. 

Enligt sajten Di Digital omsatte LB-gruppen 20 miljoner kronor under 2015, med en vinst på 2 miljoner kronor.

”Vår prognos för 2016 är en omsättning på 26-28 miljoner kronor. Vinsten tror vi landar på 10-12 miljoner, beroende på vilka satsningar vi gör och vilka marknader vi går in i”, säger avgående vd:n Kent Eskilsson.

Grundarna Kent Eskilsson och Robert Larsson kvarstår som ägare och kommer att sitta kvar i styrelsen.

Läs fler artiklar
LÄS MER