Sök

Aimn kan prisas av regeringen

Aim'ne-handel

Helen Van och Tekla Acs.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Helena Van och Tekla Acs träningsklädssatsning har värderats till en miljard och värvat toppar från H&M.
Nu har bolaget chans att prisas som årets exportsuccé.

Aim’n som tillverkar träningskläder för kvinnor har blivit en stark spelare inom svensk e-handel och fick i våras in den tidigare H&M-toppen Madeleine Persson i bolagets styrelse. 

Förra året storsålde grundarduon Helen Van och Tekla Acs aktier till riskkapitalbolaget Eequity, vilket värderade det Halmstad-baserade bolaget till över en miljard kronor. 

Nu kan duon få ta emot pris från regeringen som årets svenska exportsuccé. Aim Apparel är nominerade tillsammand med Nordic Biomarker och Broddson.

Priset delas ut för andra året i rad. Förra året blev medicinteknikbolaget Bico korade till Årets exportsuccé. 

Även pris för Årets region kommer att delas ut av regeringen.

Utrikeshandelsministern Anna Hallberg beskriver 2022 års startfält i ett pressmeddelande: 

”Deras exportutveckling är imponerande och de bidrar både till inspiration för andra regioner och företag samt till jobbskapande. De visar prov på vårt lands konkurrens- och innovationskraft och bidrar till en positiv bild av Sverige.”

Aim’n som tidigare hade brutet räkenskapsår redovisade en omsättning på 291 miljoner kronor under niomånadersperioden april till och med december med ett ebitda-resultat på 20 miljoner. 

Det kan jämföras med föregående räkenskapsår som löpte över 12 månader, fram till och med mars 2021. Då ökade Aim’n omsättningen med 135 procent till 270 miljoner kronor. Vinsten landade på 42 miljoner kronor.

Läs mer