Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Nätapoteket Meds vill in på börsen

Björn Thorngren, Meds

E-handelsapoteket Meds vill ta steget in på Stockholmsbörsens tillväxtlista First North.

Det meddelar bolaget på tisdagseftermiddagen.

Martin Hävner

Martin Hävner

martin@breakit.se

Reporter

Bolagets styrelse anser att en notering utgör ett viktigt steg i bolagets fortsatta utveckling och expansion.

”Sedan Meds lanserades 2018 har vi uppnått målet att etablera en stark position på den svenska apoteksmarknaden. Genom direktnoteringen på Nasdaq First North Growth Market tar vi nästa steg. Styrelsen och ledningen vill med detta uppnå en breddad ägarbas och ge bolaget access till kapitalmarknaden. Vi ser fram emot att välkomna nya aktieägare och fortsätta vår resa mot att bli Sveriges favoritapotek”,  säger Björn Thorngren, vd på Meds.

Första handelsdag blir den 1 september enligt planerna. 

Bolaget inledde sin försäljning 2018 och beskriver sig självt som ett “fullskaligt e-handelsapotek”. Meds säljer både förskrivna läkemedel, receptfria läkemedel och det bolaget kallar handelsvaror. Det senare omfattar exempelvis skönhetsprodukter, kosttillskott, och träningsprodukter.

Meds omsatte 321 miljoner under första halvåret 2022, det vill säga en bra bit över 600 miljoner kronor på årsbasis. Ett av bolagets finansiella mål är att intäkterna ska uppgå till 2,5 miljarder 2026.

Meds siktar även på att kunna visa upp ett plustecken framför ebitda-resultatet (rörelseresultatet före av- och nedskrivningar) inom två till tre år. Sett på sikt ska denna marginal ligga på 7 procent, enligt ambitionerna. Rörelseresultatet under det första halvåret i år var -53 miljoner kronor. 

Meds kommer inte att ta in nya pengar, och kommer således inte att sälja nya aktier, i samband med notering, utan det handlar om så kallad direktnotering. 

LÄS OCKSÅ: De kan casha in när Meds går till börsen – här är nätapotekets ägare 

Läs mer