Sök

Kändistäta Northe tar steget ut i Europa: "Nu gasar vi"

NortheEl

David Fauné, Margaux Dietz, Stefano DeColli, Tahero Nori, och Tamas Hess. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Ska göra livet lättare för elbilsanvändare – nu rullar de ut i Europa.

I december förra året tog det svenska elladdningsbolaget Northe in 7,5 miljoner i en såddrunda. Bolaget lyckades då få in bland annat influencern och entreprenören Margaux Dietz, Buddycompany-grundaren Tahero Nori, finansprofilen Lars Thonell och investeraren Peter Silfverswärd.

I våras lanserade tjänsten som hjälper användarna att hitta offentliga laddplatser, jämföra priser och betala direkt i appen i Norden. 

Nu öppnar de upp ännu fler länder i Europa. Elbilister i Belgien, Frankrike, Italien, Kroatien, Nederländerna, Polen, Schweiz, Slovakien, Slovenien, Spanien, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike ska nu kunna använda appen.

“Historisk har många upplevt så kallad räckviddsångest när de kört elbil och oroat sig över om batteriet ska räcka innan de hinner till nästa laddstolpe”, säger vd:n och grundaren David Fauné.

“Istället för att ta flyget under semestern och behöva oroa sig för pilotstrejk och om flyget går eller inte så är vår förhoppning att detta ska innebära att fler ska våga ta steget till att testa resa och uppleva Europa med elbil.”

Förra året omsatte Northe 817.000 kronor och gjorde en förlust på 1,5 miljoner.

Läs mer