Sök

Tiptapp ska ut i Europa – börjar med att hämta Berlinbornas sopor: ”Är kickass”

Tiptappgigekonomi

Tim Bjelkstam, medgrundare och vd för Tiptapp. Foto: Pressbild.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Nu lanseras hans gig-bolag på bred front i Tyskland.

I Sverige är bolaget synonymt med gigekonomin och personer som står till tjänst att hämta och lämna prylar köpta på köp- och säljsajter. Förra året beslutade Mark- och miljödomstolen – efter flera turer och bråk med Stockholms stad – att bolaget dessutom har rätt att förmedla hämtning av privatpersoners sopor och få köra dessa till tippen.

Nu tar Tiptapp ett kliv ut på en av Europas största marknader genom att lansera sig på bred front i Tyskland med ett samarbete med Berlins kommunala avfallsbolag BSR, Berliner Stadtreinigungsbetriebe, enligt ett pressmeddelande.

Samarbetet med BSR liknar de Tiptapp har med flera svenska avfallsbolag, skriver bolaget. 

“Mest spännande är hur tydligt vi träffat rätt. De gör det de är bäst på, att driva sina återvinningscentraler och vi gör det vi är bäst på, att se till att alla invånare faktiskt kan få sitt avfall till anläggningarna. Tillsammans skapar vi en upplevelse för invånarna som verkligen är ‘kickass’ ”säger Tiptapps vd Tim Bjelkstam.

Tiptapp finns i tre svenska städer, samt i mindre skala i London och Lissabon.

För Dagens Industri berättar Bjelkstam att Berlin är starten på en större internationell utrullning. 

”Om ett par år ska vi finnas i 10-15 stora europeiska städer”, säger han.

Tiptapp ökade sin omsättning med 24 procent till knappt 20 miljoner kronor förra året med en vinst på 3,3 miljoner kronor.

Bjelkstam säger till tidningen att Tiptapp, som sedan starten 2016 tagit in 60 miljoner kronor i kapital, snart står redo för en ny finansieringsrunda. 

 

Läs mer