Sök

Doktor.se fyller kassan med 280 miljoner – ska växa utomlands

doktor.seNätläkare

Martin Lindman. Foto: Press

Julia Lundin

Julia Lundin

Reporter

Nätläkaren Doktor.se plockar in 280 miljoner kronor från bland andra Leovegas grundare ​​Gustaf Hagman. Värderingen skrivs till 6 miljarder kronor.

Det är Dagens industri som har tagit del av nyemissionen från Bolagsverket där det framgår att nätläkaren har plockat in cirka 280 miljoner kronor.

LÄS MER: Från noll till miljarder på några få år – så har nätläkarna exploderat

”Arbetet med att stänga rundan gick relativt snabbt och vi blev övertecknade. Vår ambition var egentligen att ta in 200 miljoner kronor, men sedan visade flera externa investerare intresse att vara med. Vi håller också på att utöka en större kreditlina”, säger grundaren och vd:n Martin Lidman till sajten.

Bland de som investerar finns Leovegas grundare Gustaf Hagman som går in med 60 miljoner kronor och Serendipitys grundare Saeid Esmaeilzadeh med 25 miljoner.

Doktor.se omsatte 845 miljoner kronor och gjorde en förlust om 153 miljoner kronor i fjol. Pengarna som nu har kommit in ska läggas på en framtida expansion, bland annat en stor satsning i Tyskland.

LÄS MER: Miljardkapital har gett dem momentum på nätet – nu blir konkurrensen värre

Under 2021 plockade Doktor.se in kapital från kinesiska Tencent – man värderades då till 5,5 miljarder kronor. I det mycket mer skakiga marknadsklimatet som råder nu värderas bolaget efter nyemmissionen till 6 miljarder kronor.

Doktor.se:s plan var att börsnoteras under det första kvartalet i år, men kriget i Ukraina och det tuffa marknadsklimatet fick nätläkaren att avvakta.

Läs mer