Sök

Elon Musk utspel i natt – skriver att han ska köpa börsnoterade fotbollsgiganten Manchester United

Christian Eriksen och Elon Musk. Foto: TT

Emil Widhagen

Emil Widhagen

Reporter

“Jag köper Manchester United, varsågoda”.

Dessa ord skrev Elon Musk på sin Twitter i natt. Senare uppgav han att det var ett skämt.

Serieentreprenören har flera gånger hamnat i blåsväder med amerikanska finansmyndigheter för liknande uttalanden.

Få Breakit-läsare kan ha missat hela härvan kring serieentreprenören och techmiljardären Elon Musks uppköp av Twitter. 

Elon Musk – en minst sagt flitig twittrare – lade ett bud på 44 miljarder dollar för att köpa sin favoritplattform. Världens rikaste man, vd för Tesla och SpaceX, lovade att göra Twitter till en utpost för yttrandefriheten. 

På bara några månader har turerna varit många kring den potentiella miljardaffären. Musk har meddelat att han vill avbryta affären då han anser att Twitter misslyckats med att redovisa hur många botar, alltså konton utan fysiska avsändare, som finns på plattformen. Twitter har stämt Musk för att driva igenom affären och fallet ska gå till rättegång i oktober. Med all sannolikhet är det långt ifrån det sista vi hör från den affären

Inatt skrev miljardären, från ingenstans, att han skulle göra ytterligare ett jätteförvärv. 

Som svar på en egen tweet om han stöttar vänsterdelen av Republikanerna och högerdelen av Demokraterna skrev Musk följande kl. 02 svensk tid:

“Dessutom, jag köper Manchester United, varsågoda”, 

Drygt 4 timmar senare uppgav han att tweeten bara var var ett skämt och att han inte ämnar att köpa några sportlag på sikt. 

I Manchester United är annars kritiken mot den nuvarande ägaren, familjen Glazer stor. Inte minst efter att laget i helgen blev totalt överkörda med 4-0 av den i sammanhanget lilla klubben Brentford.

Det här är inte första gången hintar om att han ska göra affärer i börsnoterade bolag för att senare inte genomföra detta. Flera gånger har det också lett till problem med amerikanska finansmarknadsmyndigheten SEC. Bland annat när han sa att han skulle köpa ut Tesla från börsen till ett aktiepris på 420 dollar.

Läs mer