Sök

Learning 2 Sleep tvingas spara – vd:n får gå: ”Tillväxtbolag har svårt att hitta nytt kapital”

Learning to sleepDigital vård

Lina Johansson.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Den digitala sömnmottagningen inför ett omfattande sparprogram.
Nu får både vd:n och grundaren gå – och in i toppen kliver den operativa chefen Lina Johansson.

Digitala sömnmottagningen Learning 2 Sleep lanserar ett omfattande sparpaket som även innefattar att nuvarande vd Micael Gustafsson samt grundaren Peter Boye lämnar sina anställningar i bolaget den 31 augusti.

Bolaget har utsett bolagets nuvarande operativa chef Lina Johansson till ny vd från 1 september. Det framgår av ett pressmeddelande.

Learning 2 Sleep har under sommaren arbetat fram ett besparingspaket med syfte att uppnå kassaflödesneutralitet så snart som möjligt. Sparpaketet omfattar framför allt organisatoriska förändringar men även minskade externa kostnader inom ej nödvändig utveckling, konsulttjänster samt i viss mån marknadsföring, heter det.

Följande förändringar kommer att implementeras under augusti och september:

  • Nuvarande vd Micael Gustafsson lämnar sin position men kommer att fortsatt arbeta med bolaget på konsultbasis.
  • Bolagets grundare Peter Boye lämnar sin position men fortsätter arbeta för bolaget på konsultbasis.
  • Icke nödvändigt utvecklingsarbete pausas tills bolaget är finansiellt starkare.
  • Bolaget fokuserar framgent på en mer moderat tillväxt på den svenska marknaden med syfte att på sikt uppnå positivt kassaflöde samt lönsamhet.
  • Större kostnadskrävande projekt pausas till dess bolaget har ett positivt kassaflöde.
  • Bolaget kommer att fortsätta pågående samtal med eventuella nya partners/kanaler, förutsatt att dessa bedöms generera intäkter i det korta perspektivet.

Bakom planen står den avgående vd:n Micael Gustafsson, säger styrelseordföranden Michael Hermansson

”Utvecklingen på kapitalmarknaden, där tillväxtbolag för tillfället har stora svårigheter att hitta nytt kapital, har gjort att vi under sommaren insåg att vi behövde en reviderad plan med starkt fokus på kassaflöde och lönsamhet”, kommenterar han.

”Styrelsen gav därför vd i uppdrag att ta fram en sådan plan och Micael presenterade sedermera den plan som vi nu implementerar. Vi är också mycket glada att vår operativa chef Lina Johanssson accepterat erbjudandet att ta över som vd, hon har lång erfarenhet av verksamheten och styrelsen är övertygad om att hon kommer att kunna ta bolaget till nästa nivå.”

 

MISSA INGET! Ladda ner Breakits app (för ett maxat snabbt flöde)

Läs mer