Sök

Lassie fick 115 miljoner innan tjänsten ens fyllt ett år – så har det gått

LassieFörsäkringar

Hedda Båverud Olsson, Lassie. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Lassie vill göra djurförsäkringarna smartare (och billigare). Så gick det under bolagets första verksamhetsår.

Djurförsäkringsbolaget Lassies tjänst hade inte funnits i ens ett år innan bolaget fyllde kassan med hela 115 miljoner kronor. På ägarlistan finns dessutom kända namn som Karl-Johan Persson, storägare och styrelseordförande i H&M, Kry-grundaren Josefin Landgård och Voi-syskonen Fredrik och Caroline Hjelm

Den senaste kapitalrundan leddes av det brittiska riskkapitalbolaget Felix Capital.

Då berättade grundaren Hedda Båverud Olsson för Breakits reporter Hanna Åkesson att ambitionerna var stora redan från starten. Och arbetet har uppenbarligen imponerat på investerarna.

”Det är var helt enligt plan. Vi har alltid haft höga ambitioner. Vi skulle växa snabbt, vi skulle ut i Europa snabbt, även om det också är ett nypa sig i armen-läge.”

Men hur gick det då för Lassie under deras första officiella verksamhetsår?

Den senaste årsredovisningen har landat i Bolagsverkets arkiv och sträcker sig över 17 månader. Från augusti 2020 till årsskiftet i år. Men värt att poängtera igen här är alltså att Lassies tjänst inte varit lanserad under hela den här perioden. 

Enligt årsredovisningen hade Lassie intäkter på 1,9 miljoner kronor under sitt första år. Resultatet skrevs samtidigt till minus 13,5 miljoner kronor. 

“Under räkenskapsåret har Lassie varit under uppbyggnad både tekniskt och affärsmässigt”, heter det i handlingarna. 

LÄS MER: Här är alla ägarna i Lassie

MISSA INGET! Ladda ner Breakits app (för ett maxat snabbt flöde)

Läs mer