BHG-chefen Adam Schatz lämnar vd-posten

BHG Groupe-handelBörs

Adam Schatz lämnar BHG. Foto: Press

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Han har varit vd för e-handelskoncernen i lite mer än två år.

Men nu är det stopp. Adam Schatz lämnar, eller tvingas lämna, chefsposten.

Adam Schatz började som finanschef för BHG våren 2019. Knappt ett år senare fick han steppa upp ytterligare ett steg och sätta sig i vd-stolen. Men nu får han alltså lämna. 

“Parallellt med en hög förvärvstakt och lönsam, organisk tillväxt har Adam och hans team arbetat fokuserat för att samordna och effektivisera BHG och därmed lagt grunden för uthållig, lönsam tillväxt. Samtidigt ser vi ett behov av ytterligare operativ erfarenhet i den fas BHG nu befinner sig i och har i vår dialog gemensamt kommit fram till att tiden nu är mogen för ett nytt ledarskap”, säger Gustaf Öhrn, styrelseordförande i BHG Group, i det pressmeddelande bolaget skickade ut på torsdagskvällen. 

I våras berättade Adam Schatz i en intervju med Breakit om koncernens förvärvsjakt och hur bra förutsättningar han såg för bolagsköp under rådande marknadsförutsättningar. 

Vinsten krympte

I juli kom BHG:s rapport för det andra kvartalet och den visade att omsättningen sjönk organiskt, alltså exklusive förvärv, med 8 procent och uppgick därmed till 3,9 miljarder. Dessutom backade den justerade rörelsevinsten med över 100 miljoner och uppgick till 162 miljoner. 

Ett tecken på att vd-bytet inte sker under total harmoni, och genomförs relativt hastigt, är att styrelseordförande Gustaf Öhrn tar över vd-posten tills en ersättare har hittats. Rekryteringsprocessen har satts igång. 

“Jag är stolt över att få lämna över ledarskapet av ett välskött BHG till nästa person. Jag önskar BHG och alla kollegor stor framgång även framöver”, kommenterar Adam Schatz, avgående vd för BHG Group.

Christian Bubenheim tar över ordförandeklubban under perioden Gustaf Öhrn arbetar som tillförordnad vd.

Läs mer