Hemnets ordförande avgår – är inte överens med storägaren

HemnetBostäderBörs

Håkan Erixon. Foto: TT

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Hemnets ordförande Håkan Erixon lämnar sin post.

Han och den amerikanska huvudägaren General Atlantic är inte överens.

Håkan Erixon, med lång erfarenhet inom finans- och investeringsbranschen, har varit styrelseordförande i Hemnet i fem år. Det blir inte längre än så. 

“Hemnet är ett fantastiskt bolag men jag och huvudägarna har lite olika syn på hur styrelsearbetet bör bedrivas framåt. Jag anser därför att det är rätt att avgå med en kort övergångsperiod så bolaget kan gå vidare”, säger han i en kommentar i det pressmeddelandet bolaget har skickat ut.

Vad meningsskiljaktigheterna exakt består i framgår inte av pressmeddelandet. 

Största ägare i Hemnet är det amerikanska riskkapitalbolaget General Atlantic med nästan 23 procent av aktierna, enligt ägardatatjänsten Holdings. Chefen där, Chris Caulkin, kommer att leda styrelsens arbete tills valberedningen har hittat en ersättare till Håkan Erixon.

Håkan kom till Hemnet som styrelseordförande när vi förvärvade företaget för fem år sedan och har varit en nyckelpartner till aktieägarna och ledningen i att bygga upp Hemnet till vad det är idag”, säger Chris Caulkin och tackar Håkan Erixon. 

Hemnet börsnoterades i slutet av april 2021. Kursutvecklingen har varit volatil men de som köpte aktier i samband med introduktikonen har fortfarande gjorde en mycket bra affär. Introduktionspriset låg på 115 kronor. På onsdagen stängde den 161 kronor efter en starkt utveckling under sommaren. Hemnet har ett marknadsvärde om 15,5 miljarder kronor.

Läs mer