Elon Musk säljer nästan 8 miljoner Tesla-aktier – cashar 70 miljarder

TeslaElbilarBörs

Elon Musk. Foto: AP Photo/Jae C. Hong.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Försäljningen går på tvärs med Musks löfte i våras.

Teslas vd Elon Musk ska ha sålt nära 8 miljoner aktier i bilföretaget, sammanlagt värda omkring 70 miljarder dollar. Det rapporterar CNBC som har tagit del av dokument inskickade till den amerikanska motsvarigheten till Finansinspektionen, SEC. 

Försäljningen ägde rum mellan den 5:e och 9:e augusti, strax efter Teslas årsstämma, och går på tvärs med ett tidigare uttalande från Teslatoppen.

Tidigare i år meddelande Musk på sociala medier att han inte planerade någon Tesla-försäljning efter 28:e april. Under den veckan hade entreprenören sålt aktier för motsvarande 85 miljarder kronor. 

Elon Musk befinner sig nu i en dragkamp med Twitter, efter hans initiala uppköpsbud på 44 miljarder dollar, alltså 446 miljarder kronor. Turerna har varit många med stämningar och motstämningar. Musk har velat lämna affären. 

I den generella nedkylningen på börsen har både Teslas och Twitters kurser droppat. 

På Twitter frågar Elon Musks följare om han nu har sålt klart i elbilsbolaget. 

Musk har svarat:

”Ja. I det (förhoppningsvis osannolika) skeendet att Twitter tvingar fram ett avtal och några samarbetspartners inte löper linan ut är det viktigt att undvika en nödförsäljning av Tesla-aktier.”


Musk specificerar inte vilka samarbetspartners han tänker på.

Läs mer