Sök

Har gjort musik åt Lil Wayne och Young Thug – nu ska alla kunna använda stjärnproducenten via Starmony

StarmonyMusik

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Får igång tungt samarbete.

Musiktech-startupen Starmony grundades för två år sen av Jan Nordlund, Daniel Zangger Borch, och Mattias Sjölinder

Jan Nordlund var under 1990-talet en av två medlemmar i Bass Nation som producerade musik till bland annat Leila K, Boy George och E-Type. Han har också varit med och startat musikrättighetsbolaget X5 Music som såldes till skivbolagsjätten Warner 2016, i en affär på hundratals miljoner kronor.

Starmony fick tidigt in riktigt tunga investerare som Sophie Stenbeck, Sophia Bendz på Atomico och Soundtrack Your Brand-grundaren Andreas Liffgarden. Efter att länge har varit hemlighetsfulla med vad de egentligen ska göra berättade de förra året i samband med att de tog in 30 miljoner från bland annat Bonnier Ventures och Brightly Ventures. Tekniken de har utvecklat gör att användaren kan spela in en liten snutt musik och sen ger det AI-styrda systemet tre låtförslag som användaren kan välja mellan.

Nu har Starmony inlett ett samarbete med den amerikanske stjärnproducenten BricksDaMane som bland annat producerat låtar av Lil’ Wayne, Migos och Young Thug. 

“Starmony’s app kommer att förändra musikindustrin för alltid”, säger BricksDamane i ett pressmeddelande”

“Detta är exakt vad kreatörer likt mig själv har väntat på”.

Samarbetet innebär att Starmonys användare får tillgång till hans produktioner, i princip kan de alltså bli producerade av en världsartist.

“Sociala medier har möjliggjort för vem som helst att bli känd”, säger Jan Nordlund vd och medgrundare på Starmony.

“Med vårt samarbete med BricksDaMane, får våra användare tillgång till beats och produktioner från hit-producenter som arbetat med de största namnen i musikindustrin.”

Starmony omsatte 2020 2 kronor och gjorde en förlust på 3,2 miljoner.

Läs mer