Sök

Hon fattar klubban när Feminvest ska gasa: “Kommer fortsätta disrupta”

FeminvestriskkapitalJämställdhet

Maria Hedengren, Michaela Berglund och Eva Trouin. Foto: Ida Lundkvist

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Kastade loss från Pepins. Nu ska Feminvest gasa på egen hand – med ny styrelse, nya delägare och ny affärsidé. ”Kommer fortsätta att disrupta”.

För ett par månader sedan köpte Feminvests vd Michaela Berglund ut verksamheten från handelsplatsen Pepins. Hon ville se förnyelse och att Sveriges största nätverk för kvinnliga entreprenörer och investerare skulle vara helägt av kvinnor . 

Nu förbereder Feminvest, som arbetar för att öka kvinnors del av riskkapitalet radikalt, för expansion. Detta gör man genom att stuva om i ledningen och ta in nya strategiska delägare, enligt ett pressmeddelande. 

Utöver att fungera som en utbildningsverksamhet ska Feminvest nu också vara en accelerationshub för kvinnligt ägande på andra sätt, heter det. 

Ny styrelseordförande blir tidigare Readly-vd:n Maria Hedengren. Eva Trouin som tidigare samarbetat med Feminvest kliver in som styrelseledamot. Andra nytillskott i ägarlistan – utöver styrelsemedlemmarna – återfinns Eva Engelbert, Rebecca Mboge och Pia Ganeva

Klara Leander, affärschef på  Doberman EY, kommer att ta plats i Feminvests advisory board. Det gör hon tillsammans med bland annat blockchainprofilen Vahid Toosi.

“Först ut kommer vi bygga en digital affär på vår utbildningsplattform som fram till idag utbildat tiotusentals kvinnor i privatekonomi, pension och investeringar på olika sätt”, säger Michaela Berglund. 

“Därefter kommer vi inom kort erbjuda nya investeringsmöjligheter till vårt växande nätverk. Jag ser fram emot att gasa tillsammans med den nya styrelsen.”

Michaela Berglund säger att Feminvest kommer att fortsätta att visa att det går att skapa en positiv skillnad när det kommer till ett mer jämställt ägande. 

”Feminvest kommer fortsätta att disrupta.”

Läs mer