Bemlo vill lösa personalbristen inom vården – backas av Dropbox-grundaren och Kry-chefer

Bemlo

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Tror sig ha hittat en lösning på ett av vårdens största problem.

Det känns som det är samma sak varje sommar. Reportage på radio, i tidningar och på tv om personalbristen inom vården. Och det verkar bara bli värre för varje år. 

Här tror sig startupen Bemlo ha hittat en lösning. Bolaget som grundades 2021 av Benjamin Waye, Alexander Björkenstam och Edvin Fernqvist har byggt en plattform som kopplar ihop sjuksköterskor och läkare med vårdgivare för kortare och längre vakanser. Tanken är att det ska gå betydligt snabbare att hitta rätt personal än vad det gör idag.

Nu har bolaget tagit in 33 miljoner från investeringsbolag som Y Combinator, Long Journey Ventures och Uncommon Capital och ängelinvesterare där bland annat Dropbox grundaren Arash Ferdowsi, BloomTechs medgrundare Austen Allred, finansmannen Claes Dinkelspiel samt toppchefer från Kry ingår.

Det skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

Pengarna ska användas till att sätta mer fart på bolagets expansion i Europa. Förutom att finnas i Sverige är Bemlo också verksamt i Norge och Storbritannien.

"Genom att tillhandahålla en marknadsplats för korttidsbemanning som matchar rätt sjukvårdspersonal med lediga korttidstjänster kan vi avhjälpa den nuvarande arbetskraftsbristen inom sjukvården", säger Benjamin Waye som är vd.

"Vi är väldigt stolta att få in toppinvesterare som delar vår vision om att förbättra arbetsförhållandena för sjuksköterskor och läkare samt öka effektivisering av resurser inom sjukvården."

Bolaget samarbetar med flera bemanningsföretag och vårdgivare som betalar en avgift för att använda tjänsten, medan det är gratis för läkare och sjuksköterskor. 

Under förra året omsatte bolaget 1,6 miljoner kronor och gjorde en förlust på 220.000 kronor. Enligt egna uppgifter växer Bemlo med 20 procent varje månad i dagsläget.

Läs mer