Telias ledamot Mats Jansson var emot köpet i Spotify

Breakit - Telias ledamot Mats Jansson var emot köpet i Spotify

Mats Jansson. FOTO: Tomas Oneborg/SvD/TT

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

För mindre än en vecka sedan lämnade den förre SAS-vd:n Mats Jansson styrelsen i Telia Sonera. Nu sågar han investeringen i Spotify i en intervju med Dagens industri.

Det var i juni förra året som mobiloperatören Telia valde att investera cirka 1 miljard kronor i musiktjänsten Spotify. Satsningen möttes då både med jubel och en del skeptiska kommentarer.

Nu visar det sig att det även fanns skarka kritiker i telekomjättens styrelse.

Styrelseledamoten Mats Jansson, som nyligen avgick vid Telias stämma, säger i en intervju med Dagens industri att han motsatte sig affären.

"Den inriktning de flesta telekombolag har, att gå från traditionell verksamhet till att hysteriskt bygga content och innehåll kan man göra på olika sätt. Ta till exempel att Telia köpte in sig på den högsta värderingen i Spotify som redan var en samarbetspartner, jag var emot den affären", säger han till Di.

I Telias styrelse sitter, sedan flera år tillbaka, också Spotifys medgrundare Martin Lorentzon.

Mats Jansson säger i Di-intervjun att han "inte vill ta ansvar för saker han inte förstår".

"Om folk i styrelsen är intelligentare än mig vad gäller att bygga content i ett telekombolag och vill äga och ta finansiella risker i stället för samarbeta så får de ta ansvar för det. Det vill jag avstå från", säger han.

Läs fler artiklar
LÄS MER