Sök

Mikael Olsson ska lansera nya kryptobörsen Bluedot – vill utmana jättar som Coinbase och Binance

BluedotBlockchainkrypto

Emil Widhagen

Emil Widhagen

Reporter

Nystartade kryptobörsen Bluedot vill utmana globalt.

Kryptomarknaden har likt börserna runt om i världen haft ett riktigt tufft 2022, där stora kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum har rasat och tappat stora delar av sina värden.

Trots det svåra kryptoåret ska nu en ny spelare ge sin in på marknaden och utmana de stora spelarna. Bluedot har under det senaste året utvecklat en kryptobörs som till en början ska rullas ut i de nordiska länderna. Planerad lansering är i början av augusti. 

“Vi är glada att det är nu och inte i tidigare i vår som vi lanserade i alla fall”, säger svenska medgrundaren Mikael Olsson som tidigare har startat upp Stockholm Media Group, som låg bakom rekryteringssajterna Medrek och Skoljobb. 

Framförallt vill nu Bluedot rikta in sig på att slå de mer lokala kryptobörserna och ta marknadsandelar från dem. Detta vill bolaget göra genom att snabbt nå upp i mycket större skala. Två olika nycklar ska göra så att Bluedot vinner mot konkurrenterna. 

“Dels ska vi ha en mycket bättre produkt. Vi kommer från start att erbjuda ett utbud som är mycket större än konkurrenternas på cirka 150 kryptovalutor. Vi ska också ha en sajt som är väldigt användarvänlig med funktioner som automatisk deklaration av krypto och olika månadssparfunktioner”, säger Mikael Olsson och fortsätter:

“Sedan har vi redan från första dagen ett otroligt starkt nätverk av lokala partners på de marknader som vi lanserar på. Dessa kan vara olika lokala mediehus och influencernätverk som kommer att hjälpa oss att nå ut direkt”.  

Texten är en uppdaterad version. Bolaget är registrerat på Marshallöarna och Breakit saknar därför möjlighet att verifiera dess uppgifter.

Läs mer