Prisregn över Behaviosec – utsedda till bästa fintechbolaget

Behaviosec European fintech award
Prisregn över Behaviosec – utsedda till bästa fintechbolaget

Behaviosecs vd Neil Costigan håller i priset. Foto: Press.

Sara Lindmark

Reporter

Fintechbolaget Behaviosec kammade hem storvinsten i European fintech award i Holland.

Bolaget erbjuder lösningar för banker och finansinstitut som vill ha en extra säkerhetsnivå för att skydda sig mot identitetsstölder. Tekniken identiferar användare genom att registrera hur hen hanterar tangentbord, mus, mobiltelefon och appar. Det gör att intrång kan upptäckas exakt när de inträffar.

I går tog bolaget hem två vinster i European fintech award. Förutom att vinna kategorin “Risk Intelligence & Security” så utsågs också Behaviosec till “Best European Fintech.” Bland de 100 startupbolag som var nominerade till tävlingen fanns flera svenska bolag, däribland Klarna och Izettle.

Vad betyder utmärkelserna för er?

“Det är ett kvitto på att vi gör rätt saker. Det bevisar att finansindustrin som helhet har förstått att det här är framtiden,” säger Johan Dalnert, marknadschef för Behaviosec.

Hur många kunder har ni?

“Över 50 banker. Vi har jobbat oss ut från Sverige och är i dag ett globalt bolag med personal i Asien, Europa och USA. Under förra året så har vi hjälpt till att säkra 1,2 miljarder transaktioner och i år kommer vi att landa på 4 miljarder transaktioner.”

Vilka trender ser du inom fintech?

“Den stora trenden är att bolag behöver samarbeta. Det finns en dynamik på marknaden idag och en förståelse för att utmaningarna är globala. Man kan inte få alla lösningar från en och samma leverantör. Det behövs samarbete såväl mellan banker som mellan oss bolag som hjälper bankerna.”

Läs fler artiklar
LÄS MER