Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Efter varslen – Kry tar in 1,6 miljarder

Johannes Schildt vd på Kry. Foto: Press

Nätläkaren Kry tar in nytt kapital för att fortsätta växa.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Så sent som i maj i år kunde Breakit avslöja att nätläkaren Kry varslat omkring 100 anställda för att spara pengar. Besparingarna skulle ske bland personalen som inte arbetade med vård.

Då kunde inte Krys presschef Jonas Beltrame-Linné svara på om Kry skulle ta in något nytt kapital under året. 

“Det låter jag vara osagt”, sa han då och förnekade samtidigt att bolagen nyligen försökt ta in mer kapital.

Idag meddelar DI.se att Kry tar in 1,6 miljarder kronor i en nyemission. Pengarna kommer från nya och befintliga investerare där Ontario Teachers’ Pension Plan leder rundan via Teachers’ Venture Growth. Deltar gör också P Capital Partners, Index Ventures, Accel, Project A och Creandum. 

”Som alla andra bolag behöver vi kapital för att fortsätta med vår strategiska plan. Vi har precis nått en ny milstolpe i sju miljoner patientbesök. Vi vill fortsätta i den takt vi redan har slagit an”, säger Kalle Conneryd Lundgren, operativ chef på Kry till sajten.

På en fråga om hur värderingen har påverkats. Många olönsamma tillväxtbolag har sett sina värderingar minska kraftigt i takt med att omvärldsläget har förändrats. Så hänvisar Kalle Conneryd Lundgren till fjolårsvärderingen på 17,5 miljarder kronor utan att vilja kommentera värderingen i den senaste nyemissionen.

”Vi har starka investerare som vi har haft en relation till länge. Vi har inte haft några problem vad gäller intresset att fortsätta stödja oss.”

Under 2020 omsatte Kry 781 miljoner kronor samtidigt som förlusten landade på hela 844 miljoner kronor. Omsättningen under 2021 har vi inga exakta siffror på men det ska röra sig om en 100-procentig tillväxt enligt artikeln i DI.se.

Läs mer