Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Colix spränger 100-miljonersvallen – “En fantastisk laguppställning”

Peter Lindberg, Therese Lundstedt och Jens Collskog.

Fortnox-grundaren Jens Collskog ska erbjuda app-lösningar via SaaS-modell. Fyller kassan med 15 miljoner för att öka takten.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

tobias.blixt@breakit.se

Reporter

Växjöbolaget Colix har tagit fram en plattform för att enkelt kunna ta fram skräddarsydda appar och webblösningar för företag. Med en tjänst som säljs på SaaS-modell till de omkring 200 kunderna som bolaget säger sig ha idag.

Bakom bolaget hittar vi Jens Collskog, som tidigare har varit med och startat Fortnox, liksom medgrundaren Peter Lindberg. Therese Lundstedt är vd i bolaget sedan ungefär ett år tillbaka, då hon anslöt från nätmäklaren Aktieinvest.

Nu fyller Colix kassan med 15 miljoner kronor från hela 30 olika ängelinvesterare och tidigare ägare som fortsätter att investera. Totalt har Colix nu ett 50-tal ägare och värderingen av bolaget ska ligga på 107 miljoner kronor enligt ett pressmeddelande.

“Det senaste året har vi vidareutvecklat vår produkt, valt en tydligare inriktning när det gäller val av kundsegment, blivit tydligare i vårt kunderbjudande och kommunikation och byggt om vår organisation. Detta ser vi redan nu ge frukt och borgar för en än snabbare tillväxt i framtiden. Därtill har vi en fantastisk laguppställning i företaget med både relevant erfarenhet matchat med unga talanger”, säger Therese Lundstedt.

Under 2021 låg omsättningen i Colix på 1,9 miljoner kronor med ett minusresultat på 2,2 miljoner kronor. Enligt bolaget själva växer intäkterna däremot kraftigt just nu, där årets fem första månader bjudit på en omsättningstillväxt på 157 procent. 

Bolaget har idag omkring 20 anställda och huvudkontoret är beläget i Växjö.

Läs mer